Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
`t is echt een vak!
20160113-blog-horeca-interieur-fotomomenten.jpg
Gisteren werd Floortje Dessing door het Broadcast Magazine uitgeroepen tot omroepvrouw van het jaar 2016, terecht wat mij betreft. De programma's die ze maakt, met name de serie 'Floortje naar het einde van de wereld', zijn als...
Waag de sprong
20160419-blog-horeca-inrichting-eng.jpg
Heb je er in 2016 nog aan getwijfeld? Dan is de start van het nieuwe jaar wellicht een mooie gelegenheid om de sprong te wagen. Welke stap, sprong of voorzichtig initiatief je ook wilt nemen, je zult het zelf moeten doen. Droom...
Gewoon kan altijd nog
20160121-blog-horeca-interieur-vernieuwen.jpg
Afgelopen weekend was ik met mijn oudste zoon in de stad om even gezellig samen een hapje te eten. Omdat hij in Amsterdam woont en wij in de gemeente 's-Hertogenbosch, is dit niet iets wat we wekelijks kunnen doen. Daarom steld...
Een sterretje meer of minder
20160307-blog-horeca-interieur-inspiratie-injectie.jpg
Vandaag maakte Michelin in haar befaamde rode boekje bekend welke horeca bedrijven voor 2017 een of meerdere sterren toebedeeld krijgen. 3 Restaurants in Amsterdam, 1 in den Bosch en 1 in Heerlen mogen zich gelukkig prijzen met...
De noodzaak van passie
20141201-blog-horeca-interieur-muziek.jpg
Mijn vroegere mentor wist me al in de jaren '80 te overtuigen van de noodzaak van passie. Zijn vlammende betogen over 'de liefde voor het vak' dreven mij en mijn collega's tot grote hoogten. We waren een klein team, maar met ee...
Trendsetter zonder een hype te worden
20140721-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Als ondernemer wil je natuurlijk het liefst trendsetter zijn. Het namelijk is een veel grotere uitdaging om het initiatief te nemen in plaats van af te wachten wat de markt doet. Als anderen jouw voorbeeld volgen levert je dat ...
Vooruit komen
20160525-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Als je vooruit wilt komen zul je verder moeten kijken dan je neus lang is. Dit werd me al heel vroeg door mijn vader en moeder met de paplepel ingegeven en daar ben ik ze tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor. Het ...
Duik in diepgang
20160217-blog-horeca-interieur-niks-doen.jpg
Jawel echt doen!, want hoe je ook wend of keert, om je gasten of klanten te overtuigen is het goed dat ze het verhaal achter jouw bedrijf kennen, een beetje diepgang. Sterker nog als je zorgt dat jouw verhaal de moeite waard is...
Ik heb al een logo
20141208-blog-horeca-inrichting-weggeven.jpg
Als je zo af en toe (uiteraard liefst meer dan eens ;-) mijn blog leest, heb je waarschijnlijk al een poosje door dat mijn hart ligt bij het bedenken van leuke interieur-concepten. Het maakt voor mij dan ook werkelijk geen vers...
In beweging blijven
20160203-blog-horeca-interieur-gebakken-lucht.jpg
Wat gezond is voor jezelf, geldt ook voor je onderneming. Beweging, vooruitgang, niet stil zitten maar ga voor de fast forward modus. Je houdt er je conditie mee op pijl, je lijf en leden gezond en je onderneming lekker dynamis...
Een blind paard
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Ondanks het feit dat ik precies weet hoe 't werkt, verwonder ik me er nog steeds over. Sommige horeca bedrijven die lopen als een tierelier, terwijl je er met een blind paard niks kapot kunt lopen. Met andere woorden, het inter...
Mixen en Matchen
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Als je er even wat langer over nadenkt is het hartstikke logisch. Voor de juiste match moet je mixen! Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor de ingredienten in een smakelijk gerecht. Een goeie chefkok weet in zijn restauran...
Niet lullen maar poetsen
20140717-blog-horeca-interieur-joep_.jpg
Vandaag is het op de kop af 24 jaar geleden dat ik naar de Kamer van Koophandel afreisde om mijn onderneming officieel in te laten schrijven als Tribe. Op 1 november? Wat een vreemde timing hoor ik je bijna denken. Er is eigenl...
Inspiratie komt soms aanwaaien
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
Maar je kunt ook bewust naar inspiratie op zoek gaan. Vorige week, na een korte radiostilte op mijn blog, bezocht ik meerdere dagen achtereen de Dutch Design Week. Een bron van inspiratie voor elke zichzelf respecterende ontwer...
The Power of Passion
20160221-blog-horeca-interieur-passie.jpg
Ze vallen mij altijd direct op, ondernemers met passie. Passie voor hetgeen ze doen en waarin ze heilig geloven. Het maakt op zo'n moment eigenlijk geen fluit uit wat die passie is, het werkt aanstekelijk. In de horeca branche ...
Alles is al uitgevonden
20141028-blog-horeca-interieur-feedback.jpg
En alles is al wel eens gedaan. Als je daarin geloofd, dan hoef je eigenlijk nooit meer iets nieuws te proberen. Het tegendeel is natuurlijk waar en als je een beetje creatief bent kun je jezelf en je onderneming op allerlei ma...
Vuur verwarmt en verbindt
20160408-blog-horeca-inrichting-fire.jpg
Tijdens de naderende najaarskoude is er eigenlijk niks fijner dan de warmte van een echt vuur. Ben je ondernemer in de horeca en heb je de mogelijkheid om ergens in je interieur een mooie vuurplaats te maken, dan zou ik er geen...
Pfff....Perfectie
20160104-blog-horeca-interieur-klein.jpg
Vermoeiend hè! Toch is er niks mis met het nastreven van perfectie, je moet er alleen niet in doorslaan. Dat geldt natuurlijk voor alles wat jouw aandacht nodig heeft. In de horeca zou je perfectie in het bereiden van je gerec...
zaken doen in de kroeg
20140721-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Joost mag het weten hoeveel werelddeals er met, of zonder bietje in de hand, maar wel aan de bar gesloten zijn. Hoeveel exact? tja, Mega-veel, zou ik willen stellen en dit gegeven is simpelweg een feit. De exacte nummers zijn i...
Ga je hard of volg je hart?
20140928-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Als je het goed aanpakt kan het allebei. Begin bij je hart, dan ga je vanzelf hard. Dit geldt zowel voor je persoonlijke leven als je zakelijke. Draai je het om, dan wordt het vaak (op termijn) lastig. Of je nou ondernemer bent...
Zorg voor voldoende impact
20160121-blog-horeca-interieur-vernieuwen.jpg
Mocht je van plan zijn om iets aan je presentatie te doen in welke vorm dan ook, zorg voor voldoende impact. Beter een echt goed statement maken met een opvallend element, dan van alles een klein beetje. Een interieur metamorfo...
onderscheidend maar ieder z'n ding
20160608-blog-horeca-inrichting-kromkommer.jpg
Ieder z'n ding, da's mooi want zo hoort het toch. Als mens, okay, maar als ondernemer heb je bijna de plicht om onderscheidend te zijn. Hierdoor ontstaat er diversiteit en dat maakt het leven voor iedereen een stuk interessante...
Focus
20160113-blog-horeca-interieur-fotomomenten.jpg
Wat je ook doet, het doet er eigenlijk niet toe in welke business je actief bent. Deze tip is universeel toepasbaar. Focus! Ben je actief in de horeca, run je met veel passie een restaurant en ben je voortdurend in de weer om j...
Gewoon keihard doorbikkelen
20141116-blog-horeca-interieur-power.jpg
Na zo'n kleine 25 jaar in het buitengebied gewoond te hebben, vonden mijn vrouw en ik het tijd om te verkassen. De uitdaging op onze oude locatie was in de loop der jaren steeds minder geworden en dus zetten we weloverwogen ons...
Alleen het resultaat telt!
20160412-blog-horeca-inrichting-beleving.jpg
Jarenlang is deze manier van resultaat gericht werken een soort van gemeengoed geweest in veel bedrijven. Winst maken, en wat er tijdens het bouwproces ook gebeurde, als het werk maar op tijd klaar was en de klant tevreden. Dez...
Nog een bakkie leut of ga je voor goeie koffie?
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Automatenkoffie! Zo af en toe kom ik nog wel eens een horeca locatie tegen waar je nog echt een bakkie slappe leut, vergezeld van een heus fout koffiekoekje, voorgeschoteld krijgt. Als de ambiance navenant is, kan ik het zelfs ...
Ga voor het origineel
20160221-blog-horeca-interieur-passie.jpg
Als ondernemer wil je natuurlijk geen 13 in een dozijn. Als je het wilt maken moet je je hoofd boven het maaiveld uit durven steken, onderscheidend willen zijn. Daarom ga je voor origineel, voor maatwerk om precies te zijn. Toc...
Verhalen maken hongerig
20140726-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Na een volle maand geen blog perikelen, schrijf ik vandaag weer de eerste keer mijn dagelijkse blog over ondernemen, duurzaamheid, de horeca, interieur en design zaken. Zoals honderdduizenden medelanders heb ik de vakantie gebr...
Oeps, Gewoontedingetje
20140828-blog-horeca-inrichting-hergebruik.jpg
Vanochtend wilde ik de lift instappen van het hotel waar we vannacht verbleven. Uiteraard liet ik de dame die naast me stond te wachten netjes voorgaan, en nog voordat ik zelf in de lift stond had ze al op het knopje 'deuren sl...
Omgevingsimpact
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
Zo tegen de zomervakantie is het elk jaar weer even alle zeilen bijzetten om vervolgens lekker de boel de boel te laten, heerlijk! Een paar weken helemaal niks. Pas op het allerlaatste moment, eigenlijk al in het zicht van die ...
menu