Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Heerlijk eigengereid maar pro klant
20160518-blog-horeca-inrichting-eigengereid.jpg
Met lekker eigenwijs of eigengereid zijn is niks mis. Sterker nog, het is misschien wel de manier om te overleven in een zeer turbulente markt. Ben je ervan overtuigd op de goeie weg te zijn, doe je ding en ga er lekker mee doo...
Maak altijd plannen maar plan niet te veel
20160517-blog-horeca-inrichting-plannen.jpg
Plannen maken, er is niks zo leuk dan dat. Nieuwe plannen zorgen ervoor dat je scherp blijft en de batterijen opgeladen blijven. Het zorgt er ook voor dat je niet in een sleur beland. En dan heb je nog het maken van de plannen ...
Tegendraads is lekkerrrr
20160516-blog-horeca-interieur-tegendraads.jpg
Als je goed om je heen kijkt kun je er namelijk niet omheen. Tegendraadse bedrijfjes, Lekker eigenwijs, alternatief, creatief, of hoe je deze nieuwe generatie ondernemers ook zou willen bestempelen, 1 ding is zeker; Ze zijn nie...
Enthousiasme is aanstekelijk
20160512-blog-horeca-inrichting-enthousiasme.jpg
Van enthousiaste mensen krijg je energie. De positieve energie die enthousiasme met zich meebrengt is namelijk aanstekelijk. Misschien ben je je er niet zozeer van bewust, maar iedereen is er gevoelig voor. Daarom is het bijna ...
Gezelligheid kun je niet downloaden
20160511-blog-horeca-inrichting-downloaden.jpg
Het klinkt misschien logisch, maar heb je er als ondernemer wel eens bij stilgestaan dat ook hierin de horeca weer een unieke positie vervuld. Gezellig samen met vrienden een biertje drinken kun je niet downloaden. Nog niet alt...
Luister en huiver
20160510-blog-horeca-interieur-luister.jpg
Leg je oor te luisteren. Of je ervan gaat huiveren is dan weer een tweede, maar als horeca ondernemer is het belangrijk om goed te luisteren naar hetgeen je gasten je vertellen. Misschien zeggen ze de dingen die ze vinden niet ...
De juiste redenen
20160509-blog-horeca-interieur-redenen.jpg
Tijdens de meivakantie vind ik het lekker om de boel de boel te laten en in mijn geval betekend dat naast vuurtje stoken op het strand ook films kijken. Het liefst films die ergens over gaan, waarover is nagedacht, en waarvan h...
Wat nou opvallen
20160503-blog-horeca-interieur-opvallen.jpg
Doe maar gewoon, da's gek genoeg. Hollandse nuchterheid ten top, maar wel eentje die echt passé is. Wij geloven namelijk dat je op moet vallen, wil je jezelf in the picture spelen. We hebben het zelfs op de voorkant van onze w...
Lekker druk met niks doen
20160502-blog-horeca-inrichting-niks.jpg
De afgelopen week heb ik het hartstikke druk gehad met niks doen. Jawel! Het klinkt misschien een beetje vaag, maar als ondernemer is het echt afkicken als je eens een weekje de boel de boel kunt laten. Zo kun je het dus de eer...
Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit
20160422-blog-horeca-interieur-kwaliteit.jpg
Vanmiddag had ik onverwacht een leuk gesprek met een bevriende leverancier waarmee ik een gezamenlijke passie deel, Radio. Hij op zijn manier en ik de mijne, we respecteren elkaars stijl en smaak en dat is prettig om te weten. ...
Een duurzaam interieur daagt uit
20160421-blog-horeca-interieur-duurzaam-interieur.jpg
Toen ik zo'n 25 jaar geleden met Tribe begon had een interieur, met name in de horeca, een houdbaarheid van maximaal 5 jaar. Daarmee bedoel ik, dat de meeste interieurs, versleten of niet, na 5 jaar werden vervangen. Dan had zo...
Het is eng, maar verandering van spijs doet eten!
20160419-blog-horeca-inrichting-eng.jpg
Ik schreef het al eerder in mijn blog, maar vandaag leek het me een prima dag om weer eens in de spreekwoorden te duiken. Als je erover nadenkt is het heel logisch, zelfs als je het letterlijk neemt. Verandering van spijs zorgt...
Focus op specialisatie of ga je voor kruisbestuiving
20160418-blog-horeca-inrichting-focus.jpg
Maar is het wel zo dat het ene het andere uitsluit? Volgens sommige goeroes moet je focussen tot je erbij neervalt, dan verschijnt voor jou aan het eind van de rit die pot met goud. Mwa, denk ik dan, want volgens mij kun je pri...
It's all about the journey
20160414-blog-horeca-interieur-journey.jpg
Vandaag weer ik redelijk onverwacht herinnerd aan het belang van de af te leggen weg, het kwam door het volgende compliment; 'De weg er naar toe is in ieder geval genieten'. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar ik zal pro...
Take it easy
20160413-blog-horeca-interieur-easy.jpg
Naast de allereerste hit van de Eagles staat deze quote natuurlijk voor een manier van leven. Take it easy, kan een manier van denken zijn en voor sommige mensen is het ook een manier van zaken doen. Toch zit er een groot versc...
Beleving en daarmee basta!
20160412-blog-horeca-inrichting-beleving.jpg
Want beleving werkt. En dat geldt zowat voor elke sector, maar het meeste effect heeft het toepassen van beleving natuurlijk daar, waar je te maken hebt met klanten of gasten. De retail en de horeca profiteren het meeste van de...
Gewoonte is a bitch
20160411-blog-horeca-interieur-gewoonte.jpg
En da's echt waar! Of het nou mensen of hele organisaties zijn die handelen uit gewoonte, het is Focking killing! ofwel a bitch. Mooi uitgedrukt vanmiddag door Annet van Running Fish (dat Focking komt dan overigens van mijn zij...
Let's start a fire
20160408-blog-horeca-inrichting-fire.jpg
Je moet ergens beginnen, een klein vonkje dat voor een mooi vuur zorgt. En als het eenmaal brand dien je dat vuurtje aan te houden. Maar hoe zorg je dat die vonk er komt en dat ie dan overslaat. Da's nog een hele kunst, in lett...
Lokaal bekokstoven
20160407-blog-horeca-interieur-bekokstoven.jpg
Als je om je heen kijkt lijkt alles wel zo'n beetje gedaan op het gebied van hospitality, kortom het wiel is al lang en breed uitgevonden, dus hoe zet je jezelf als horeca onderneming op de kaart? Ik geloof dat ik een betrekkel...
Bewust gekozen worden
20160406-blog-horeca-interieur-gekozen.jpg
Vandaag mag er gekozen worden, ben je voor of tegen? Of ga je √ľberhaupt wel naar de stembus? Gelukkig leven we in een democratie waarbij je zelf die beslissing neemt. Een mooi bruggetje voor mijn blog van vandaag over keuzes. ...
Diverse Drempel-verlagers
20160405-blog-horeca-inrichting-drempel.jpg
Als je in de gastvrijheid-branche werkzaam bent en je hebt je eigen toco dan is het niet onbelangrijk om zoveel mogelijk drempels weg te nemen. In letterlijke zin is het voor je inrichting sowieso een prima plan om geheel gelij...
Just Smile
20160401-blog-horeca-interieur-smile.jpg
Opeens mag er weer gelachen worden, want op 1 April hoort dat zo. Van oudsher bakken we elkaar op deze datum graag een poets en daar is uiteraard helemaal niks mee. Het zou leuk zijn als er sowieso wat meer gelachen zou worden,...
Breek 'ns uit je comfort-zone
20160331-blog-horeca-interieur-comfort-zone.jpg
Je zult versteld staan wat het jezelf en je onderneming oplevert als je uit die comfort zone weet te raken. Iedereen heeft namelijk wel zo zijn eigen comfort zone en die neem je ongemerkt overal mee naar toe. Als je er goed ove...
Burgers & Bier
20160330-blog-horeca-inrichting-burgers-bier.jpg
Vandaag werd bekend gemaakt dat het goed gaat met de fastfood in Nederland, met name McDonald's laat goeie cijfers zien en dat is volgens eigen zeggen te wijten aan de het invoeren van ruimere openingstijden en nieuwe toevoegin...
Onderschat nooit de kracht van positiviteit
20160329-blog-horeca-inrichting-positiviteit.jpg
Vandaag werd ik weer eens geconfronteerd met negativiteit. Bah! Een onderaannemer waarvoor het waarschijnlijk een zwaar paasweekend was geweest zorgde voor een boel onnodige stress op de werkvloer. Alles was k*t en kl*te en dat...
Alles is eigenlijk niks
20160325-blog-horeca-interieur-niks.jpg
Keuzes maken, daarover gaat mijn blog vandaag. Daarom stel ik dat wanneer je alles tegelijk wilt het vaak op niks uitdraait. Probeer daarom helder te krijgen waarvoor je staat en zorg dat je daarin de beste wordt. Dat is de bes...
Laat het piepen en kraken
20160324-blog-horeca-interieur-piepen.jpg
Om het daarna gesmeerd te laten lopen. Dat lijkt een tegenstelling en dat is het natuurlijk ook. Maar als je er wat verder over nadenkt dan zou het bovenstaande toch best eens hout kunnen snijden. Ik bedacht het onderwerp van d...
Enthousiasme werkt aanstekelijk
20160323-blog-horeca-inrichting-enthousiasme.jpg
En daar valt niks tegenin te brengen. Weet je iets enthousiast te brengen dan verkoopt dat. Enthousiasme werkt aanstekelijk, iemand die ergens echt enthousiast over is brengt een lading positieve energie mee. Als zo iemand het ...
Geen sprookjes, maar verhalen vertellen
20160322-blog-horeca-interieur-verhaal.jpg
Met regelmaat schrijf ik in deze blog over de functie van het vertellen van verhalen. Wil je vandaag de dag als ondernemer serieus genomen worden dan is het belangrijk om een goed verhaal te hebben. Dat is overigens gemakkelijk...
Zorg dat je oog hebt voor details
20160317-blog-horeca-interieur-details.jpg
In eerste instantie zijn de grote lijnen belangrijk. Als je start met een eigen onderneming moet je eerst zorgen dat de grote lijnen kloppen. Dat je in basis je zaakjes voor mekaar hebt, zodat je aan het werk kunt. Het maakt ni...
menu