Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
You Unplugged
20160316-blog-horeca-inrichting-unplugged.jpg
In 1989 zond MTV de eerste serie uit van MTV unplugged, het programma werd tegen alle verwachtingen in een regelrechte hit. Blijkbaar bestond er wereldwijd de behoefte om de volumeknop wat lager te draaien. Voor de band Nirvana...
Kleed u zich maar even helemaal uit
20160315-blog-horeca-interieur-uitkleden.jpg
Tja, dokters beginnen ook graag bij het begin als ze je gezondheid checken. Op zo'n moment sta je letterlijk in je hemd, of zelfs in je blote kont. Voor een arts is het blijkbaar nodig om bij de basis te beginnen, niks verhulle...
De vent maakt de tent
20160314-blog-horeca-interieur-tent.jpg
En zo is het! punt. Al heb je nog zo'n mooie presentatie, een prachtig horeca interieur, een fantastische inrichting met de meest luxe meubelen. Zonder een vent, of dame natuurlijk, die de zaken met de nodige liefde weet te bes...
Nothing beats the real thing
20160310-blog-horeca-interieur-real.jpg
Echt is in en is anno 2016 niet meer weg te denken. Je ziet het terug in kleding, in meubels, in eten. Als je je ogen goed de kost geeft zie je dat authenticiteit overal terug te vinden is. Het is een soort nieuw bewustzijn van...
Focus on love
20160309-blog-horeca-interieur-love.jpg.jpg
Wat je ook doet, focus on love! Want wanneer je iets vanuit bezieling doet werkt dat door tot in het laatste detail en dat betaald zich uiteindelijk vanzelf uit. Als alleen geld verdienen je motivatie is om 's-morgens je bed ui...
Lady's first
20160308-blog-horeca-inrichting-lady.jpg
Vandaag op internationale vrouwendag lijkt het me leuk om de positieve invloed van onze dames op de werkvloer eens uit te lichten. Want niet alleen in de horeca is het prettig werken met vrouwen, ook in de retail en kantoren is...
Geef jezelf een inspiratie injectie
20160307-blog-horeca-interieur-inspiratie-injectie.jpg
Ik schreef het al eerder, soms moet je jezelf even kietelen. Puur om de ontspanning, om lekker even bij te tanken en uiteraard om inspiratie op te doen. Afgelopen weekend waren mijn vrouw en ik weer eens op Vlieland, ons favori...
Lekker borrelen op kantoor
20160303-blog-kantoor-interieur-borrelen.jpg
Nou gaat borrelen onder werktijd misschien iets te ver, maar samen een gezellig drankje nemen als afsluiting van de werkweek is altijd leuk. Goed voor het moraal van je troepen en de saamhorigheid van je mensen. Op vrijdag, of ...
Het voorjaar in de lucht, alweer bijna lente
20160302-blog-horeca-inrichting-bijna-lente.jpg
Sterker nog, de meteorologische lente is gisteren zelfs al begonnen. Daarentegen begint op 21 Maart de astronomische lente. De dag en de nacht zijn dan even lang en langzaam maar zeker verschuift de tijd naar de zomer. De lente...
Even extra Gas Bijgeven
20160301-blog-horeca-interieur-gas.jpg
Vaak moet je op het laatst nog even flink gas geven wil je als winnaar over de finish komen. Gewoon stug volhouden, want in plaats van gas terugnemen kun je beter nog even wat gas bijgeven. Wil je een scherpe bocht doorkomen mo...
Schrikkeldag, om geen tijd te verspillen
20160229-blog-horeca-interieur-schrikkeldag.jpg
Vandaag is het 29 februari, schrikkeldag. Eens in de 4 jaar gooien we alle overgebleven tijd op een grote hoop en is er opeens een dag extra. Tijd kun je niet zomaar weggooien dus lassen we gewoon 29 februari, schrikkeldag in. ...
Nauwgezet nonchalant
20160225-blog-horeca-interieur-nonchalant.jpg
Het is een ware kunst om gasten of klanten het naar hun zin te maken. Als horeca ondernemer wil je dat jouw gasten zich op hun gemak voelen. Een goed restaurant is laagdrempelig en voor een breed publiek aantrekkelijk om te ver...
Stug volhouden
20160224-blog-horeca-inrichting-stug-volhouden.jpg
Want de aanhouder wint luidt het gezegde, de echte volhouders laten zich dan ook niet uit het veld slaan als het even tegenzit. Met name in de horeca is volhouden een eigenschap die je verder brengt. Consumenten en gasten moete...
Blijf up-to-date
20160223-blog-horeca-interieur-blijf-up-to-date.jpg
Eerder in mijn blog schreef ik ik al eens een artikel over de voordelen van regelmatig onderhoud aan je interieur of inrichting. En ik sta nog steeds volledig achter het idee van het goed onderhouden interieur. Elk jaar een bee...
Volop verschuiving in de horeca
20160222-blog-horeca-interieur-zalen.jpg
Vandaag werd ik in mijn studio verrast door een bezoek van een voormalige opdrachtgever en goeie kennis van me, horeca ondernemer Rien van Gerven. Rien was 25 jaar geleden de eerste die Tribe een echt serieuze interieur opdrach...
Maak werk van je Passie
20160221-blog-horeca-interieur-passie.jpg
Ik schreef het al eerder in deze blog, als je jezelf met passie weet te presenteren dan onderscheid je jezelf van de rest en zul je eerder als winnaar uit de bus komen. Het maakt mij werkelijk niks uit wat iemand voor de kost d...
En nu opruimen!
20160218-blog-horeca-interieur-opruimen.jpg
Misschien lijkt het er nog niet echt op, maar zo langzamerhand gaan we weer richting het voorjaar. Met de komst van de eerste zonnestralen ontstaat er bij veel mensen ook de behoefte om eens even lekker met de bezem door de zaa...
Hartstikke druk met niks doen
20160217-blog-horeca-interieur-niks-doen.jpg
Soms is het goed om even helemaal niks te doen, en daar kun je het als ondernemer hartstikke druk mee hebben. De eerste dagen voelt het als afkicken als je een paar dagen je dagelijkse ritme doorbreekt. Ik heb vrienden die de e...
Geef het beestje een naam
20160216-blog-horeca-inrichting-persoonlijk.jpg
Heb je een horecabedrijf met niet al te veel zitplaatsen, probeer dan eens af te stappen van de standaard tafelnummers. Maak het persoonlijk en vraag naar de namen van je gasten. Geef de tafels een naam in plaats van een nummer...
De goeie sanitaire stop
20160215-blog-horeca-interieur-wc.jpg
Met name de laatste jaren zijn de sanitaire voorzieningen gelukkig een stuk verbeterd in de horeca. Toch kom je zo af en toe nog wel eens een echte aftandse 'zeik-bak' of plas-goot tegen, maar da's gelukkig meer uitzondering da...
Work Hard, play hard
20160213-blog-horeca-interieur-samenwerking.jpg
Zometeen wordt in ons dorp de nieuwe voetbalkantine geopend. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe inrichting te komen bewonderen. De afgelopen maanden is er door vele vrijwilligers en professionals intensief samengewerkt o...
Echte Kasteleins Echte Mannen
20160210-blog-horeca-inrichting-kasteleins.jpg
Na het carnavalsgeweld van de laatste dagen is het vandaag in het zuiden de beurt aan de Kasteleins. Kasteleins-bal is al jaren op woensdag na carnaval een feest voor horeca ondernemers, een mooie uitlaatklep na een volle week ...
Als alle (feest) neuzen dezelfde kant op wijzen
20160209-blog-horeca-interieur-personeel.jpg
nou, dan durf ik gerust te stellen dat je het echt goed voor elkaar hebt. Want om de spreekwoordelijke feestneuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen is visie en echt ondernemerschap nodig. Heb je een horeca bedrijf dan is he...
Waarom zou je duurzaam doen?
20160208-blog-horeca-inrichting-duurzaam-doen.jpg
Misschien vind je dit een rare vraag, nou kan ik je zomaar een antwoord geven dat nog veel vreemder is. Bijvoorbeeld dat duurzaamheid zo langzamerhand niks meer inhoud. Want waarom zou je nog iets duurzaam noemen als er straks ...
5 dagen leut
20160205-blog-horeca-interieur-carnaval.jpg
In het zuiden barst vandaag het carnavalsgeweld los, in grote steden als den Bosch en Maastricht was het overigens gisteren al volop bal. Super-gezellig! vooral voor degenen die carnaval in hun bloed hebben, deze mensen (en ik ...
Ben ik in beeld?
20160204-blog-horeca-inrichting-video.jpg
Als je vroeger met je kop op de tv wist te komen dan had je het gemaakt. Er bestonden dan ook maar 2 Nederlandse kanalen. Nederland 1 en 2. Onze zwart wit tv stond in de keuken en op zondag keken we kleurentelevisie bij opa en ...
Heerlijk gebakken lucht
20160203-blog-horeca-interieur-gebakken-lucht.jpg
Dat smaakt naar meer. Op de een of andere manier doet deze indrukking me altijd aan een ietwat smoezelige en kettingrokende vette frietbakker denken. Gebakken lucht heeft echter geen enkele geur of smaak, het is juist de sugges...
Dit vindt iedereen mooi! wedden?
20160202-blog-horeca-inrichting-smaak.jpg
Dat lijkt me sterk, smaken verschillen namelijk nogal en wat voor de een mooi is, vindt de ander lelijk. Een interieur dat door iedereen mooi wordt gevonden is dan ook een godsonmogelijkheid om te ontwerpen. Al zijn er natuurli...
Aandacht voor ambacht
20160201-blog-horeca-interieur-ambacht.jpg
Steeds vaker krijgt ambacht aandacht, wat mij betreft is dat volkomen terecht. Waar voorheen op veel plaatsen werd gekoketteerd met het automatiseren van voorheen menselijke ambachtelijke processen lijkt nu het tegenovergesteld...
Eenvoud siert alles
20160128-blog-horeca-interieur-eenvoud.jpg
Of het nu om je menukaart gaat, de presentatie van je gerechten, of de inrichting van je interieur, eenvoud siert alles. Dit principe geldt voor de horeca, maar ook voor de retail. Zelfs als je een kantoorpand hebt dat je opnie...
menu