Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Ook online opvallen
20140809-blog-kantoor-inrichting-horeca.jpg
Wat opvalt krijgt aandacht, en da's een mooie motivatie om op te willen vallen als onderneming. Nou zijn wij Nederlanders een nuchter volkje en als het erom spant zullen veel mensen zeggen; 'doe maar gewoon, dan doe je gek geno...
Blijven vernieuwen is essentieel
20140906-blog-festivals-zijn-hot.jpg
Stilstand is achteruitgang, en da's dan weer een waarheid als een koe om er nog maar eens een spreekwoord tegenaan te gooien. Daarom is het belangrijk om te blijven vernieuwen. Niet in de laatste plaats om als ondernemer gemoti...
Of liever toch maar geen Michelin ster?
20140728-blog-horeca-interieur-proefvijver.jpg
Vandaag komt de Nederlandse versie van de Michelin gids uit, altijd een spannend moment voor de culinaire top van de Nederlandse horeca. Diezelfde Nederlandse horeca zit al weer een tijdje in de lift, in het DeLaMar theater in ...
Doe je ding, doe wat je leuk vindt
20141024-blog-horeca-inrichting-meelwormenmuffin.jpg
Want wat je doet is toch ook wie je bent. Doe je iets waar je echt van houdt dan brengt dat vanzelfsprekend positieve energie teweeg. Ik geloof daar echt in, waar je dan ook de kost mee verdiend, probeer die positieve vibe te p...
Iedereen recensent, nou lekker hoor!
20140723-blog-horeca-interieur-vanniksietsmaken.jpg
Sommige gasten met een Smartphone vinden zich vandaag de dag al snel een echte Food recensent, tenminste als ik het ongezouten commentaar moet geloven dat ik regelmatig lees op het internet. Blijkbaar hebben we met z'n allen no...
I'm sexy and I know it
20140726-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Een gekke hit van het muziekduo LMFAO uit 2011, inmiddels zo'n 350 miljoen keer bekeken op Youtube, niet schlecht! Maar hoe sexy je zelf ook bent, een sexy bedrijf runnen is van een heel andere orde. Toch is het Richard Branson...
Authenticiteit houdt langer stand
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Vanmiddag had ik een gesprek met mijn oudste zoon over het beeldmateriaal wat hij had geschoten in de keuken van een beroemde chef uit London. Door zijn werk als regisseur en cameraman van o.a. Food video's en kookprogramma's k...
Grijp die FEEL-GOOD factor! 10 tips.
20140901-blog-gratis-horeca-interieur-advies.jpg
Inmiddels al weer een poosje geleden werd mijn interesse gewekt door een bijzonder nieuwsbericht, het item wat mijn aandacht trok verhaalde over Feel Good muziek, mmm. da's interessant! Een paar knappe koppen bleken een formule...
Zorg dat erover je gepraat wordt
20141110-blog-horeca-inrichting-niet-vergeten.jpg
Want als er over je gepraat wordt dan sta je hoe dan ook in de belangstelling. Slechte publiciteit is ook publiciteit wordt er wel eens gezegd, toch zou ik in veel gevallen liever uitgaan van een positieve boodschap, dat werkt ...
De positieve invloed van een inspirerende omgeving
20141021-blog-horeca-interieur-wandafwerking.jpg
Een leuke omgeving, een tof interieur, een goed gedecoreerde etalage, ze hebben 1 ding gemeen. Stuk voor stuk hebben ze een positieve invloed op mensen, het is zeker iets om rekening mee te houden. Als je in de horeca werkzaam ...
Winter, Wijn, Wonderen & Chocolademelk met Slagroom
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
Nu we de eerste nachtvorst hebben gehad, hier in het zuiden heb ik tenminste al een paar ochtenden klappertandend m'n ruiten staan krabben, gaan we er gemakshalve vanuit dat de winter officieel is begonnen. Maar donkere dagen b...
Duurzaam zonder blablabla
20140824-blog-kantoor-inrichting-horeca-sfeer.jpg
Vanmiddag was ik bij de uitreiking van het Greenkey certificaat van Djoyn, het restaurant in den Bosch waarvoor wij met Tribe onlangs het interieur en inrichting verzorgden. De wethouder die de handeling verrichte grapte; 'Wij ...
Da's niet zo netjes maar wel gaaf!
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
Het klinkt misschien gek, iets wat niet zo netjes is als gaaf bestempelen. En als je deze twee woorden letterlijk neemt dan is dat helemaal niet vreemd. Maar als je netjes vervangt door bijvoorbeeld het woord 'klinisch' begrijp...
Het oog wil ook wel wat
20141012-blog-horeca-inrichting-lekker-gezond.jpg
Dit spreekwoord herken je vast wel, het oog wil ook wel wat, het betekend letterlijk dat het uiterlijk van iets ook een rol speelt. Nou zijn spreekwoorden vaak wijsheden voor op tegeltjes maar ik geloof dat juist dit spreekwoor...
Waarom een goed idee goud waard is
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Wat kost dat? Regelmatig wordt me deze vraag gesteld, en als je dit leest zul je het vast herkennen. Logisch natuurlijk, want als je iets wilt kopen moet je weten wat het kost, niks mis mee. Maar wat is dan de waarde van een id...
Het is echt niet zomaar een kunstje
20141227-blog-horeca-interieur-de-top-2000-in-de-horeca.jpg
Jawel, vandaag even een doordenkertje; Als je het spel begrijpt, weet je ook dat het horeca-vak niet zomaar een kunstje is. Horeca is een echt vak, een ambacht, het moet in je bloed zitten. Het is dus geen spelletje dat zomaar ...
Stel jezelf eens de waarom vraag
20141023-blog-horeca-interieur-barbershop.jpg
Misschien een beetje vaag als je zo de kop van deze blog leest, maar denk er eens over na. Tja, de waarom vraag. Alweer een tijd geleden las ik een blog van een collega die me inspireerde en mezelf deze vraag deed stellen. Waar...
Kruisbestuiving is aantrekkelijk
20140722-blog-horeca-interieur-kleur.jpg
Ik schreef er deze zomer al eens meer over in mijn blog, over kruisbestuiving. Ik zag letterlijk de bijtjes rond-zoemen op ons terrein en dat inspireerde me om er iets over te schrijven. Inmiddels zijn de bijtjes verdwenen maar...
Goedkoop is nog steeds duurkoop
20141008-blog-horeca-interieur-wifi.jpg
Vandaag was ik op bezoek in den Bosch, daar had ik een afspraak met een alleraardigste horeca onderneemster waar ik al snel een klik mee had. Zoiets is natuurlijk altijd fijn en ik hecht dan ook veel waarde aan persoonlijk cont...
Laat zien wat je allemaal in huis hebt
20140924-blog-horeca-interieur-onderscheiden.jpg
Je kent het wel, het is weekend en dan is het gezellig om eens lekker een keertje buiten de deur te eten. Je wilt eens wat anders en dan zit je toch voor het weet op internet te surfen naar een leuk restaurant. Geef het maar to...
Succes zit 'm in de details
20141009-blog-horeca-interieur-door-financieren-met-crowdfunding.jpg
Vanmiddag had ik een leuk inspirerend gesprek met een echte ras horeca ondernemer. Hij is verantwoordelijk voor meerdere horeca bedrijven en heeft in het verleden diverse succesvolle restaurant concepten gestart en ook weer ver...
Boehhhhh
20140923-blog-winkel-interieur-horeca-inrichting.jpg
Schrik je van elke scheet, of laat je je niet snel bang maken? Vandaag is het vrijdag de 13e en dat is uitgerekend zo'n dag waar de één zich absoluut niks van aan trekt, terwijl andere mensen het liefst de hele dag binnen bli...
Wat nou Winterdip!
20141027-blog-horeca-interieur-taart.jpg
Als ik een aantal horeca ondernemers mag geloven, dan zijn de laatste maanden van het jaar nooit de allerbeste. Gasten (ja ook de vaste schare) ervaren de decembermaand vaak al als een dure feestmaand en dan wordt er al gauw be...
Doe eens gek
20141004-blog-horeca-interieur-wauw-moment.jpg
Vandaag noteren we de elfde van de elfde. Ja hoor, boeien! zul je misschien denken, maar in het zuiden van het land is 11 november het startschot voor het nieuwe carnavalsseizoen. Persoonlijk ben ik niet zo'n carnaval-vierder m...
Soms moet je jezelf even kietelen
20140916-blog-horeca-inrichting-raw.jpg
Als hetgeen je dagelijks doet steeds meer lijkt of het een eeuwigheid is, dan moet je jezelf serieus afvragen of het niet tijd wordt voor iets anders, iets compleet nieuws. Daar is niks mis mee, want iets nieuws betekend nog ni...
Waarom een verhaal vertellen?
20140819-blog-horeca-inrichting-terras-meubels.jpg
Jawel echt doen!, want hoe je ook wend of keert, om je gasten of klanten te overtuigen is het goed dat ze het verhaal achter jouw bedrijf kennen. Sterker nog als je zorgt dat jouw verhaal het allerbeste is vertellen anderen het...
Helemaal van het padje af
20140714-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Als je van het padje af bent vinden mensen doorgaans dat je prettig gestoord bent, een beetje in de war misschien. Als je van de gebaande paden af gaat wordt dat ook vaak door mensen als prettig gestoord ervaren. Toch durf ik t...
Even pas op de plaats en dan terug naar de basis
20140815-blog-horeca-inrichting-meubilair.jpg
Wat is er in de loop van de jaren veranderd en zijn die veranderingen positief geweest voor je business? Heb je dat jezelf wel eens afgevraagd of ben je zo verdraaid druk druk druk geweest dat je volledig op de automatische pil...
Een interieur waarover gepraat wordt
20140727-blog-horeca-interieur-boom.jpg
Dat zou natuurlijk mooi zijn, als er over jouw interieur of inrichting gepraat wordt. Dan doet het er niet toe in welke branche je actief bent, want als jouw zaak tot gespreksstof leidt dan levert dat een boel gratis publicitei...
Vers is VET
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Ik schreef het al meerdere keren in deze blog, tradities en ambacht doen het uitstekend in de horeca van dit moment. voeg daar gerust het woordje VERS aan toe. Met de Markthal in Rotterdam als meest in het oog springende en suc...
menu