Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Hieperdepiep
20141001-blog-inspirerende-horeca-interieurs.jpg
Hoeraaaaaaa, ja we hebben feestje te vieren bij Tribe, want vandaag is het op de kop af 23 jaar geleden dat ik mezelf bij de kamer van koophandel in den Bosch in liet schrijven als Tribe. We nemen er vanmiddag een gezellige bor...
Zo kom je beslagen ten ijs
20140714-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Vandaag was ik een notitie aan het schrijven voor een nieuwe klant waarin ik de manier beschreef waarop wij met ons bedrijf een interieur project benaderen. We beginnen altijd bij het begin, het idee. Dit klinkt misschien logis...
de 1e indruk is belangrijk, maar vergeet de 2e niet!
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Gisteren was ik op uitnodiging te gast in een horeca gelegenheid in het westen van het land. Hier in het zuiden is het herfstvakantie, dus mijn vrouw en ik besloten om gezellig samen te gaan. Het was de eerste keer dat wij het ...
Zo zorg je voor de gunfactor
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
De zgn gunfactor is iets wat je graag wilt hebben. In de horeca maar ook in de retail kan de gunfactor een enorm verschil maken. Het is zelfs zo dat het in sommige gevallen een onderneming letterlijk kan maken of breken. In vee...
Een kleur is nogal bepalend
20140914-blog-horeca-inrichting-meubels-extra.jpg
Kleur is emotie, met een kleur kun je laten zien hoe je je voelt, wat je wilt uitstralen bepaal je voor een groot gedeelte met kleur. In een goed interieur zijn de kleuren zorgvuldig gekozen. Het is de kunst om niet met alle wi...
Soms is het goed om klein te blijven
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Je ziet ze steeds meer, leuke kleine horeca bedrijfjes die door 1 of 2 personen gerund worden. En met succes want tja; klein is fijn! Foodtrucks, kleine koffie tentjes, ontbijtrestaurantjes, lunchrooms of zelfs micro branderije...
Probeer je hart te volgen
20140814-blog-horeca-interieur-thematiseren.jpg
Dan wordt iets letterlijk minder bedacht. Zonder zweverig te worden zou je gerust kunnen stellen dat er niks mis mee is als je je gevoel volgt. Vooral als je in de hospitality, recreatie of horeca actief bent krijg je vaak te m...
Strippen maar, jawel alles mag uit
20141202-blog-horeca-inrichting-stoelen-hergebruiken.jpg
Heb ik je aandacht? Mooi, want vandaag gaan we voor bloot. Poedeltje naakt. Jamie Oliver begon zijn inmiddels imposante carrière met The Naked Chef, hij ging terug naar de basis van het koken en gaf zich daarvoor bloot. De toe...
Waarom verandering van spijs doet eten
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Als je het spreekwoord mag geloven geldt deze stelling nog steeds. En daar kan ik me in de meeste gevallen wel in vinden. Ik adviseer overigens nooit zomaar een interieur verbouwing, een heuse metamorfose moet wel gemotiveerd k...
Van alle seizoenen thuis
20140909-blog-horeca-interieur-verschil-met-eerlijke-producten.jpg
Dit weekend waren mijn vrouw en ik weer eens op de wadden te vinden. We proberen zo in het weekend het aangename met het nuttige te verenigen en dat lukt vaak heel aardig. Het is sowieso geen straf om in het weekend op 1 van de...
Zorg voor een goeie binnenkomer
20141227-blog-horeca-interieur-de-top-2000-in-de-horeca.jpg
Jawel, want een goeie binnenkomer is echt sfeerbepalend. Het spreekwoord luidt immers De Eerste Klap Is Een Daalder Waard. En da's niet voor niks. Als je een horecabedrijf hebt begint het al aan de buitenkant van je zaak. Sterk...
Herinnert u zich deze nog?
20141027-blog-horeca-interieur-taart.jpg
Vandaag moesten wij helaas afscheid nemen van een goede vriend, Gerton was mijn neef, buurjongen en bovenal vriend. Op zo'n moment gaan je gedachten terug naar vroeger, worden er herinneringen opgehaald. Dit gaf me weliswaar vi...
Opvallen is mega belangrijk
20140813-blog-horeca-interieur-contrast.jpg
Als de keuze enorm is, of om zomaar eens een dooddoener te gebruiken, de keuze reuze is zul je moeten zorgen dat je opvalt. Het geeft niet wat je handel of business ook is, opvallen is de kunst! Als je in de horeca actief bent ...
De puntjes op de i van je interieur
20140901-blog-gratis-horeca-interieur-advies.jpg
Met regelmaat wordt er aan mij gevraagd of ik een interieur ontwerp wil maken wat door zgn. zelfwerkzaamheid kan worden uitgevoerd. 'Geen probleem' is dan mijn antwoord. Ik heb er dan ook werkelijk geen problemen mee als mijn k...
Waarom jezelf wegcijferen?
20140918-horeca-inrichting-buiten-de-kaders.jpg
Deze week was ik bij een nieuwe klant om samen een horeca locatie aan het water te bekijken. De plek was werkelijk fantastisch en mijn fantasie gaat op zo'n moment meteen op volle toeren aan de slag. Ik kijk goed naar de omgevi...
over Oktober & Bier over BIERIG
20140927-blog-horeca-inrichting-voor-bier-drinkers.jpg
Ik schreef het al eerder in mijn blog, Bier is Back! en dat bijkt. Heb je als horeca ondernemer deze zomer nog niet echt ingezet op de nieuwe biertrend, zorg dan dat het najaar een beste biermaand wordt. Ja, een Beste Biermaand...
Maak iets Simpel. MIS
20141028-blog-horeca-interieur-feedback.jpg
MIS, Maak Iets Simpel, dat werkt! Gisteren beloofde ik op het zgn Keep It Simpel Stupid principe terug te komen, MIS is mijn eigen vrije vertaling ervan. Hou dingen zo simpel mogelijk, da's helder. Het doet er eigenlijk niet zo...
Op de kleintjes letten in de horeca, werkt!
20140905-blog-horeca-interieur-opvallen.jpg
Wil je echt goeie zaken doen in de horeca, denk er dan eens over om een restaurant te beginnen waar het voor kinderen goed toeven is. Je hoeft dan niet op sterrenniveau te koken, maar je concept vooral kindvriendelijk te presen...
Hoe duurzaam run jij jouw toko?
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
Als vaste radio 2 luisteraar word je deze week zo'n beetje elk uur om de oren geslagen met allerlei duurzame tips. Deze week is radio 2 namelijk het groene station. Mooi initiatief met allerlei aardige gestes. Ik hoop dat er wa...
Ga van de gebaande paden af
20140827-blog-horeca-interieur-duurzaam-inrichten.jpg
Out of de box denken noemen ze dit in wat populairder management jargon. Als je een nuchterder type bent zou je de dingen gewoon eens van een andere kant kunnen bekijken. Hoe het ook zij, soms werkt het heel verfrissend om van ...
Hoe doe jij inspiratie op?
20140903-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Als je dagelijks druk in de weer bent is het soms ontzettend lekker om even tot jezelf te komen. Gewoon de batterijen weer eens opladen noem ik het vaak. Want ook al heb je een droombaan en ben je bloed-fanatiek, als je niks do...
de FEELGOOD (succes) Factor. 7 gratis tips
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Om succes te hebben is het een aanrader om goed te bekijken of je rekening hebt gehouden met de feelgood factor van je bedrijf. Ben je er √ľberhaupt wel mee bezig geweest of wist je geeneens van het bestaan van een feelgood fac...
Met kwaliteit de concurrentie te lijf. 7 tips
20140930blog-horeca-inrichting-gezonde-food-concepten.jpg
Als je ergens heel goed in bent zou je kunnen stellen dat je bepaalde kwaliteiten hebt. Ongeacht hetgeen je ook doet, kwaliteit is iets om rekening mee te houden. Ben je ondernemer in de horeca of retail, misschien run je wel e...
Ongedwongen goeie zaken doen
20141220-blog-horeca-interieur-entree.jpg
Gisteren genoten wij met ons gezin nog even van een heerlijke zonnige dag. En met een leuk food festival om de hoek was het dubbel genieten. In Rosmalen werd op de Grote Wielen voor de eerste keer het Hippe Happen Festival geor...
Laad op tijd je batterijen op
20141006-blog-horeca-inrichting-ruig-stoer-interieur.jpg
Soms moet je even afstand nemen om je te laten inspireren. Daarom is het goed om eens even lekker niks te moeten. Vandaag was dat voor ons een dagje snoeien. Op ons terrein staan namelijk een heel stel wilgen die nodig geknot m...
De horeca HOTSPOT binnen een jaar. Wat kost dat?
20140815-blog-horeca-inrichting-meubilair.jpg
Als ik een interieur ontwerp presenteer is dit vaak de eerste vraag; Wat kost dat? Vandaar de titel van mijn inspiratie-blog voor vandaag; 'Een goed interieur hoeft geen goud te kosten'. Waar je wel op moet letten vertel ik je ...
Cre√ęer contrasten
20140813-blog-horeca-interieur-contrast.jpg
Vandaag een praktische tip om je interieur iets extra's te geven. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dat doe je door contrasten te cre√ęren. Natuurlijk kan ik je in 1 inspiratie blog niet leren hoe je een interieur i...
Het is Herfst, gezellig vuurtje stoken
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
Vandaag is de herfst officieel ingegaan. En ondanks dat het vandaag nog een mooie zonnige dag was kun je al goed merken dat het najaar eraan komt. Het wisselen van de seizoenen is iets waar je in de horeca leuk met sfeer op in ...
(H)eerlijk duurt het langst
20140826-blog-horeca-interieur-omzet.jpg
Da's natuurlijk een waarheid als een koe. Maar eerlijk, of (H)eerlijk als je wilt, kun je dan ook op verschillende manieren uitleggen. Zoals mijn moeder het bedoelde heeft het spreekwoord niks aan kracht ingeboet. In de horeca ...
Een inspirerende werkplek doet wonderen
20141012-blog-horeca-inrichting-lekker-gezond.jpg
Jawel, het is echt zo. Een inspirerende werkplek zorgt ervoor dat je werknemers zich prettig voelen en kan dus echt wonderen verrichten. Vandaag las ik een artikel op Sprout.nl (moet je trouwens ook eens doen) waarin een aantal...
menu