Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Een inspirerende werkplek
20140919-blog-horeca-inrichting-tijdloos-interieur.jpg
Maar wat is de definitie van een inspirerende werkplek. Wellicht ligt dat voor iedereen een beetje anders maar hebben ze allemaal wel een gemene deler.
Je moet jezelf thuis voelen op je werkplek. Ik kan me sowieso niet voo...
Kiss
20141102-blog-horeca-interieur-een-onsje-meer.jpg
Keep It Simple Stupid ofwel KISS, ga ervoor.

Want hoe eenvoudiger des te beter en hou het vooral simpel, da's de boodschap waarmee je in 2015 als ondernemer het verschil kunt maken.
Als je een horeca zaak hebt ...
50 tinten grijs, mooi met rood of oranje
20140811-blog-horeca-inrichting-verlichting.jpg
Geef een kleuradvies en begin over 50 tinten grijs en voilà, je hebt gelijk de lachers op de hand. Toch is het zo gek nog niet om een aantal tinten grijs (50 lijkt me wel wat veel) toe te passen in je interieur.
De kleur...
En dit is een Keiharrrrde krakerrrr
20141021-blog-horeca-interieur-wandafwerking.jpg
Het geluid in een ruimte, of althans de klank ervan is echt belangrijk voor het comfort van de mensen die er verblijven. Of je nou een horeca bedrijf hebt, een kantoor, of een winkel. Als het geluid in je bedrijf alle kanten op...
Creativiteit vs Kennis
20140918-horeca-inrichting-buiten-de-kaders.jpg
De laatste tijd krijg ik steeds vaker de bevestiging van mijn stelling dat fantasie en creativiteit minstens zo belangrijk zijn als kennis over bepaalde zaken. Natuurlijk moet je weten hoe je een ei bakt als je een uitsmijter w...
Denk Out of the Box
20140814-blog-horeca-interieur-thematiseren.jpg
Of ga van de gebaande paden. Ook zo'n uitdrukking die je wel vaker hoort als je naar management goeroe's of andere strategen luistert. Maar hoe denk je out of the box als, alles wat je doet zich altijd en overal binnen bepaalde...
Kwaliteit houdt stand
20141007-blog-horeca-inrichting-bakkie-leut.jpg
Ongeacht in welke branche je werkzaam bent, zorg dat je kwaliteit blijft leveren. Korte termijn gedachtes zoals veel voor weinig worden echt (op termijn) afgestraft. Kwaliteit zit 'm naast hetgeen je levert ook natuurlijk in de...
Don't Smoke
20140920-blog-horeca-decoratie-kitsch-interieur.jpg
Alhoewel we er zo langzamerhand aan gewend zijn om niet te roken in de horeca is er de laatste tijd toch weer het een en ander te doen over het algehele rookverbod dat sinds 10 okt. 2014 van kracht is. Ook in de kleine cafés g...
Tip! City Food & Film Festival
20140715-blog-horeca-interieur-ingredienten.jpg
Hier kunnen we natuurlijk niet omheen, niet als rechtgeaarde horeca-minnende Brabo's en helemaal niet als fervente Verkadefabriek bezoekers. Mijn vrouw en ik komen met namelijk met grote regelmaat, al dan niet met onze kindersc...
Maak het verschil met Beleving! Maar wat is Beleving?
20140821-blog-horeca-interieur-verbouwen.jpg
Ik schreef het al eerder, Beleving is het Toverwoord! En als je beleving goed weet toe te passen in je interieur, dan zal het een posieve invloed hebben op je bedrijfsvoering. Het maakt niet uit in wat voor business je actief b...
Meer rendement door een fijne werkplek
20141207-blog-horeca-inrichting-blijven-plakken.jpg
Als je het zo leest, dan is het volkomen logisch, toch? Meer rendement doordat je werknemers een fijne werkplek hebben. Want als je werknemers zich prettig voelen in hun werkomgeving dan heeft dat een positief effect. Iemand di...
Inspiratie opdoen
20140727-blog-horeca-interieur-boom.jpg
Waar doe jij je inspiratie op als horeca ondernemer? Online is er natuurlijk best het een en ander te vinden, met het FoodInspitrationMagazine voorop zijn er allerlei foodblogs, interieur specialisten, en horeca leveranciers te...
Telefoonergernissen
20140914-blog-horeca-inrichting-meubels-extra.jpg
Je hebt het mooi voor mekaar, de chef slooft zich uit om iets verrukkelijks op tafel te krijgen, je hebt een geweldig interieur met volop beleving en genoeg klandizie. En nog gaan je gasten de helft van de avond op hun mobieltj...
Slobber, of toch het echte Zwarte Goud
20141119-blog-horeca-interieur-kijken.jpg
Met de opmars van de ambachtelijke food concepten kun je op steeds meer plaatsen genieten van een echt goeie kop koffie. En ook hier is een duidelijke verschuiving te zien van groot naar klein. Mooi.

Kleine koffie m...
Is massa nog wel kassa?
20140903-blog-horeca-interieur-authentiek.jpg
Vandaag nog volop in het nieuws, massaal is uit! Geen Massa is Kassa meer dus. Dit is een ontwikkeling om rekening mee te houden. Ben je werkzaam in de retail dan heb je grote kans dat je geconfronteerd wordt met teruglopende o...
Alles begint bij een goed idee
20140811-blog-horeca-inrichting-verlichting.jpg
Dit weekend had ik een leuk inspiratie gesprek met een bekende Horeca ondernemer op Vlieland. We spraken over trends en passie, over brood, vis en vlees. Over authenticiteit en ambacht, allemaal dingen die superbelangrijk zijn ...
Authentiek zijn werkt echt
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Laat zien wat je doet en vooral dat het echt is, authentiek zoals je wilt. Werk met echte materialen en ingredi√ęnten, dat geldt voor hetgeen je je gasten voorschotelt maar ook hoe je het presenteert.
Je interieur is hier...
Styling & decoratie
20140726-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Een poos lang is de trend, overigens niet alleen in de horeca, strak en minimalistisch geweest en was decoratie 'not done' maar nu mag decoreren weer! Gelukkig mag ik wel zeggen.

Je interieur goed stylen is natuurli...
Routing waarover is nagedacht
20141001-blog-inspirerende-horeca-interieurs.jpg
Links, Rechts, waar zet ik m'n tafeltjes? hoe goot, hoeveel, waar plaats ik mijn barmeubel. Allemaal zaken die je je afvraagt als je een nieuwe horeca zaak gaat bouwen.

Uiteraard valt er over smaak niet te twisten. ...
De charme van een vuur in je zaak
20141226-blog-horeca-interieur-houtkachel.jpg
Vanochtend weer eens ruiten krabben, jawel nachtvorst. Dus is het heerlijk om een echt houtvuur buiten op je terras of binnen in je zaak te stoken. Het zorgt voor warmte en sfeer, je kunt eigenlijk best wel stellen dat het leve...
Rondje Van de Zaak
20141030-blog-horeca-interieur-kwaliteit.jpg
In veel horeca bedrijven is het laatste rondje, of rondje van de zaak nog een soort traditie. Maar is deze traditie nog wel van deze tijd vraag ik me af.
Waarom is het zo dat gasten verwachten iets gratis te krijgen van de...
Hard&Zacht
20140725-blog-horeca-interieur-inspiratie.jpg
Het geluid in een horeca bedrijf, of althans de klank is ervan echt belangrijk voor het comfort van je gasten. Dit weekend nog zat ik op zondagmiddag gezellig aan de stamtafel een biertje te drinken met mijn familie in een prim...
Horeca vs Supermarkt
20140927-blog-horeca-inrichting-voor-bier-drinkers.jpg
Al een poosje is pils goedkoper in de supermarkt dan in de meeste horeca gelegenheden, sterker nog de prijzen die de supermarkten hanteren ligt gelijk of soms lager dan de inkoop voor de horeca. In die zin begrijp ik de ergerni...
Horecava Heeren
20141220-blog-horeca-interieur-entree.jpg
Vandaag op de laatste dag van de Horecava in de stromende regen naar Amsterdam getogen. Gelukkig was het droog in de Rai en zijn we na een gezellige busrit vanaf P15, (De chauffeur was namelijk een rasechte Kastelein) en een le...
Lees is more
20140717-blog-horeca-interieur-joep_.jpg
Heb je er plek voor, neem dan direct een grote leestafel. Het is niet alleen een mooi decorstuk in je interieur, je trekt er ook vaste gasten mee naar je zaak. Op deze manier bied je ze even een moment voor zichzelf, een moment...
KISS
20141126-blog-horeca-interieur-opvallen.jpg
Begin jaren tachtig was de band Kiss met hun z.g.n. glammrock mega populair, ze scoorden een vette nummer 1 Hit met 'I Was Made For Loving You'.
In tegenstelling tot wat de band Kiss toentertijd uitstraalde wordt met KISS ...
Beleving, maar WTF is Beleving
20141212-blog-horeca-inrichting-gek.jpg
Ik schreef het al eerder, Beleving is het Toverwoord! En als je beleving goed weet toe te passen in je interieur, dan zal het een posieve invloed hebben op je bedrijfsvoering.
Maar dan moet je wel weten wat er nou werkelij...
Ruig & Raw is HOT
20140826-blog-horeca-interieur-omzet.jpg
Ruig is het nieuwe HIP, dat schreef ik een poos geleden al in mijn inspiratie blog. The new Rough, RAW, Ruig, het staat allemaal voor eerlijk eten in een inspirerende omgeving. met aandacht voor ambacht.

Of je nou i...
Durf op te vallen
20141006-blog-horeca-inrichting-ruig-stoer-interieur.jpg
Doe maar normaal, da's al gek genoeg. Hoe vaak heb je dat (veelal vroeger) niet gehoord. Maar hoe onderscheid je jezelf dan van de rest? Daarvoor zul je toch moeten opvallen.

Als je goed om je heen kijkt dan weet je...
Een onsje geluk graag
20140716-blog-horeca-interieur-duurzaam-hoezo.jpg
Tja, dat zou geweldig zijn als je geluk gewoon bij de supermarkt kon kopen. Maar goed, wat zou je er dan voor over hebben, en is het dan wel voor iedereen betaalbaar. Geluk zit 'm in kleine dingen hoor ik vaak zeggen, en als ik...
menu