Verhalen uit de horeca, over interieur


design en andere zaken


Hier deel ik, of een van onze stamgasten, onze ideeŽn en ervaringen

rondom thema's als duurzaamheid, design, kunst, cultuur, horeca, interieurs en inrichting.
Doe het samen
20140721-blog-horeca-interieur-beleving.jpg
Vind je dat kleine horeca ondernemers niet opgewassen zijn tegen grote concerns zoals McDonalds, KFC, Burgerking of Subway en dat er op die manier geen sprake van eerlijke concurrentie is. Steek dan in het nieuwe jaar met een a...
Van Oud naar Nieuw
20140806-blog-horeca-interieur-toonaangevend.jpg
Is een van je goede voornemens voor het nieuwe jaar, je zaak een nieuwe look geven? Denk dan eens aan hergebruik. Naast dat het natuurlijk helemaal van deze tijd is om bewust te zijn van hetgeen we allemaal consumeren of weggoo...
Stamtafel
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Vroeger had een stamtafel, of eigenlijk de plaats aan de Stamtafel een bepaalde status. Als je aan de stamtafel mocht plaatsnemen dan was je iemand, dan had je het gemaakt en genoot je een zeker aanzien. Inmiddels is de stamtaf...
Hoogge√ęerd Publiek
20140929-blog-horeca-interieur-schoolbord-schrijven.jpg
Wellicht kan deze tip je een boel nieuwe gasten en dus extra omzet opleveren in het nieuwe jaar. Probeer het maar eens, en pak je het goed aan dan werkt het echt.

Laat je van je creatieve kant zien en organiseer mini...
Nobody's Perfect
20140815-blog-horeca-inrichting-meubilair.jpg
Nee, niet de gelikte producten, maar juist imperfectie is HOT in 2015
Je mag weer kunnen proeven, voelen, ruiken en zien dat iets met de hand gemaakt is. De verkoop van ambachtelijke producten wordt booming en als horeca ...
De Top 2000
20140718-blog-horeca-interieur-goed-gevoel.jpg
Er zijn allerlei manieren om het je gasten naar de zin te maken. Een een inspirerend interieur heeft bijvoorbeeld een positieve uitwerking op je gasten. Ze voelen zich prettig en blijven om die reden langer met meer omzet tot g...
Fikkie Stoken
20141120-blog-horeca-inrichting-vuur.jpg
Zo tijdens de feestdagen en zeker met dit gure kwakkelweer is het heerlijk om een echt houtvuur buiten op je terras of binnen in je zaak te stoken. Het zorgt voor warmte en sfeer, je kunt eigenlijk best wel stellen dat het leve...
Less is More
20141102-blog-horeca-interieur-een-onsje-meer.jpg
Onlangs kreeg ik een tip van een vriend die me op een TV programma attendeerde. Mmm, nou weet ik dat die vriend niet zo'n tv kijker is dus dat maakte me nieuwsgierig.
Het bewuste programma was een van de vele interessante...
Bier & Beleving
20140927-blog-horeca-inrichting-voor-bier-drinkers.jpg
In het afgelopen jaar is er minder bier verkocht, tenminste dat wordt gesteld door de grote brouwerijen. Toch geloof ik dat als je het goed aanpakt er menig vaatje kan worden weg getapt. Vroeger nam je als jongere genoegen met ...
Een Goeie Binnenkomer
20141010-blog-horeca-interieur-happy.jpg
Een eerste indruk kun je maar 1 keer maken, en als die eerste indruk een Wauw-Moment is, dan is de eerste klap echt een daalder waard. Goed, genoeg spreekwoorden vandaag, want belangrijk is hoe je zo'n geweldige eerste indruk m...
It's X-mas time
20141120-blog-horeca-inrichting-vuur.jpg
Als je zo rond de kerstdagen je zaak aankleed met kerstversiering, ga dan echt voor het maximale. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je nieuwe gasten krijgt omdat jouw zaak zo onderscheidend is. In een van mijn vorige horeca ...
VanOudNaarNieuw
20141217-blog-horeca-inrichting-hergebruiken-duurzaam-inrichten.jpg
Wil je na de feestdagen je zaak een nieuwe look geven, denk dan eens aan hergebruik. Naast dat het natuurlijk helemaal van deze tijd is om bewust te zijn van hetgeen we allemaal consumeren of weggooien, is het ook een echte uit...
Voel je welkom
20141215-blog-horeca-interieur-entree.jpg
Dit weekend was ik even in de stad voor wat inkopen en wat lekkers. Altijd gezellig om zo rond de feestdagen verschillende horeca gelegenheden af te struinen.

Het etablissement waar we terechtkwamen voor onze lunch w...
Let's go crazy
20141212-blog-horeca-inrichting-gek.jpg
Want zo val je op. En als je opvalt dan ben je verzekerd van aandacht. Ga dus van de gebaande paden als je echt iets nieuws wilt en genereer zo een hoop gratis publiciteit.

Vandaag werkte ik aan het nieuwe imago van...
To Wi or not to Fi
20141211-blog-horeca-interieur-telefoon.jpg
That's the question. Tja, wat doe je als horeca ondernemer met gasten die meer met hun mobieltje in de weer zijn dan met de het gezelschap waarmee ze op pad zijn.
Mijn vriend Willem gooit zo'n lulijzer, zoals hij het noem...
Het is weer bijna kerst hoor Sinterklaas...
20141210-blog-horeca-interieur-sinterklaas-kerst-decoratie.jpg
Ben je toch al van plan om volgend jaar je interieur eens een opknapbeurt te geven, of wellicht ga je echt voor een heuse interieur make-over. Misschien kun je dan eens een paar weken 'proefdraaien'met kerst.

Of je k...
Leesvoer voor gasten...heerlijk
20141209-blog-horeca-inrichting-leestafel.jpg
Heb je er plek voor, neem dan direct een grote leestafel. Het is niet alleen een mooi decorstuk in je interieur, je trekt er ook vaste gasten mee naar je zaak. Op deze manier bied je ze even een moment voor zichzelf, een moment...
Geef eens iets weg
20141208-blog-horeca-inrichting-weggeven.jpg
Gewoon een gratis kop koffie levert je blijkbaar zoveel goodwill op dat er geen reclamecampagne tegenop is gewassen.
Zo moet tenminste het management van Exki restaurants gedacht hebben, zij geven namelijk voor elke bij Ex...
Blijven Plakken
20141207-blog-horeca-inrichting-blijven-plakken.jpg
Vandaag een korte inspiratie blog over wat praktische zaken. Want met blijven plakken bedoel ik natuurlijk niet je gasten die na een stevige borrel urenlang aan je bar hangen. Dat zou trouwens wel zomaar kunnen.
Deze hore...
Super Foods & Drinks
20141206-blog-horeca-interieur-gezonde-food-concepten.jpg
Gezond eten en drinken is Hot, maar wist je ook dat het business is. Je moet het wel goed aanpakken en verpakken. Maar als je dat goed voor elkaar hebt dan geloof ik er echt in.

Voor een gezonde Smoothie met uitgebal...
Vuurtje Stoken
20141204-blog-horeca-inrichting-open-haard-vuur.jpg
Zeker met dit weer is het heerlijk om een echt houtvuur in je zaak te stoken. Het zorgt voor warmte en sfeer, je kunt eigenlijk best wel stellen dat het leven in de brouwerij brengt. Een mooi haardvuur of houtkachel trekt echt ...
Oud & Nieuw
20141203-blog-horeca-inrichting-hergebruiken.jpg
Je moet er wel een beetje lef voor hebben, maar als je oude spulletjes op een goeie manier weet te combineren met nieuwe dingen, dan cre√ęer je echt een geweldig horeca interieur.
Ben je toe aan een nieuwe vloer, leg dan ...
Nieuwe ronde, nieuwe kansen
20141202-blog-horeca-inrichting-stoelen-hergebruiken.jpg
Wil je na de feestdagen je zaak een nieuwe look geven, denk dan eens aan hergebruik. Naast dat het natuurlijk helemaal van deze tijd is om bewust te zijn van hetgeen we allemaal consumeren of weggooien, is het ook een echte uit...
Muziek Maestro
20141201-blog-horeca-interieur-muziek.jpg
Je onderbewustzijn heeft vaak veel invloed op hoe je jezelf voelt. Allerlei factoren spelen hierbij een rol. Als horeca ondernemer is het dan ook geweldig om te weten hoe je je gasten onderbewust kunt raken en be√Įnvloeden. Nat...
Samenwerken
20141129-blog-horeca-interieur-inrichten.jpg
Vind je dat kleine horeca ondernemers niet opgewassen zijn tegen grote concerns zoals McDonalds, KFC, Burgerking of Subway en dat er op die manier geen sprake van eerlijke concurrentie is. Steek dan met een aantal locale horeca...
Bakkie troost
20141128-bloghoreca-interieur-koffie-concept.jpg
Of Bakkie Leut misschien? Nou, nee dank je. Want aan de Hollandse kop slappe leut lijkt definitief een einde gekomen te zijn. Met de opmars van de ambachtelijke food concepten kun je dan ook op steeds meer plaatsen genieten van...
Opvallen
20141126-blog-horeca-interieur-opvallen.jpg
Hoe onderscheid je jezelf van de rest? Da's nog niet niet zo gemakkelijk. En als je goed om je heen kijkt dan weet je dat alles wel zo'n beetje gedaan en uitgevonden is. Toch is het goed om op te vallen, en dat doe je allang ni...
Alles op een rijtje
20141125-blog-horeca-inrichting-op-een-rijtje.jpg
Nee juist niet, tenminste als het om je menukaart gaat. Hoezoo dat? Nou het werkt als volgt. Onbewust gaan je gasten prijzen vergelijken, dus als je vervolgens alle prijzen netjes op een rijtje onder elkaar hebt gezet en ook no...
KIP
20141124-blog-horeca-interieur-kip-concept.jpg
Misschien is het nu niet helemaal 't juiste moment om over kip te beginnen, of juist wel, want kip is echt HOT. Kippenrestaurants met kip aan het spit draaien als een tierelier. Overgewaaid uit Londen vind je in Amsterdam inmid...
Vuur
20141120-blog-horeca-inrichting-vuur.jpg
Als je dan toch met beleving bezig bent, en je hebt de mogelijkheid, plaats dan ergens een haardvuur in je zaak. Geloof me of niet, maar de plekken dicht bij een TV scherm met een knisperend haardvuur zijn het populairst. Het i...
menu