(H)eerlijk duurt het langst

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Da's natuurlijk een waarheid als een koe. Maar eerlijk, of (H)eerlijk als je wilt, kun je dan ook op verschillende manieren uitleggen. Zoals mijn moeder het bedoelde heeft het spreekwoord niks aan kracht ingeboet. In de horeca staat eerlijk voor basic gerechten, met eenvoudige ingrediënten zonder poespas gepresenteerd. Vandaag nog had ik een leuk inspirerend gesprek met 2 enthousiaste horeca ondernemers uit Amsterdam. Om hun nieuwe concept kracht bij te zetten zoeken ze terecht ondersteuning in de presentatie van hun interieur.
Basic vormgeving, ofwel oer, eerlijk of ruig, het zijn allemaal begrippen die van toepassing zijn op de huidige tijdgeest. Geen liflafjes, zo noemde ik het nog vanmiddag. Ik geloof dan ook echt dat je met een simpele kaart en een soortgelijke presentatie een echt leuk restaurant concept kunt neerzetten.
Als voorbeeld haal ik een vakantie in Toscane aan, waar mijn vrouw en ik onverwacht in een steak restaurant terecht kwamen. De presentatie was simpel, een houten plank met een echt goed stuk vlees van de BBQ. Peper, zout en goede olijfolie. Samen met wat Rucola en een scheutje witte wijn azijn waren dat de ingrediënten voor een fantastische maaltijd. Wij zijn van huis uit geen vleeseters, en toch zijn we 4X terug gegaan. Volgens mij zegt dat daarmee alles.

Natuurlijk moet heen nieuw horeca (interieur) concept bij jouw eigen stijl passen, maar als je het goed aanpakt kun je met ruig en raw goeie zaken doen. Uiteraard geldt ook hier weer de gouden regel dat alles moet kloppen. En nee, het is geen kunstje, het moet je zoals gezegd passen als een goed zitende jas. Daarom maken wij bij Tribe alleen interieurs die ons echt passen. Ruig en vooral eerlijk, met net als bij een goed gerecht, basic ingrediënten; Steen, glas, leer, staal, koper, hout, glas en beton. Voel je er wel wat voor om hiermee aan de slag te gaan. Bel me dan gerust voor een vrijblijvend inspiratie gesprek. 073-5325216. Fijne avond
terug

liflafjes