30 graden, ga dan Keihard NiksDoen

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag was het hier in het zuiden al een tropische dag en het wordt alleen nog maar heter als ik het weerbericht moet geloven. De hoogste tijd om, als je het jezelf kunt veroorloven, KEIHARD NiKS TE DOEN. Ga jezelf eens na, komt het in de praktijk wel eens van om echt niks te doen? Toch is het goed om eens de boel de boel te laten en gewoon eens helemaal niks te doen. Ken je de uitspraak van Semler; Sometimes I sit and think, sometimes I just sit!
Laat gewoon je gedachten eens afdwalen, geniet van de vogeltjes, de zee of het plotseling uitzonderlijke tropische weer. Misschien geniet je wel van het vervelen.Jezelf vervelen is namelijk goed voor het creatieve proces, Verveling zorgt ervoor dat er andere verbindingen in je hoofd tot stand komen en dan komen er uiteindelijk vanzelf weer ideeën en ideetjes opborrelen. Voor kinderen is het bewezen gezond om zichzelf eens stierlijk te vervelen, ik geloof dat het voor ons volwassenen ook geen kwaad kan.

Daarom heb ik me voorgenomen om komend weekend op herhaling te gaan, en ja het klinkt echt raar, maar bewust weer eens een poosje helemaal niks te doen. Ik heb er inmiddels wat ervaring mee opgedaan en het bevalt me bijzonder goed hoor, maar het valt me nog niet zo mee. Al snel betrapte ik me in mijn vorige niks-doen-sessie op de aandrang om even m'n mobiel te checken of toch weer een boek te gaan lezen. Geef jezelf eraan over en probeer vooral te genieten van wat volgels hoog in de lucht en de zon in je gezicht.

Plan gewoon een paar dagen vrij, geloof me het werkt verfrissend.
Nog een fijne avond.
terug

Sometimes I sit