Alleen het resultaat telt!

- 08 September 2016 door Edwin Timmers -

Jarenlang is deze manier van resultaat gericht werken een soort van gemeengoed geweest in veel bedrijven. Winst maken, en wat er tijdens het bouwproces ook gebeurde, als het werk maar op tijd klaar was en de klant tevreden. Deze gedachtengang werd door veel bedrijven met regelmaat als slecht excuus gebruikt om een vaak hopeloos bouwproces nog enigszins te verantwoorden. Gekkenhuis! Dussss...
Dat moet anders kunnen dacht ik zo'n 25 jaar geleden. Het bedrijf waar ik in die tijd werkte maakte er namelijk ook vaak een potje van en nam het niet zo nauw met de regelgeving en al helemaal niet met de mensen die er werkzaam waren. Alle goeie bedoelingen van de directeur ten spijt, was het vaak een drama om een project gerealiseerd te krijgen. Ik heb er veel geleerd zeg ik altijd, vooral creatieve oplossingen bedenken, maar ook hoe dingen juist niet moeten!

Het resultaat telt. Vandaag de dag kom je daar als bedrijf of organisatie niet meer mee weg. De weg die je samen aflegt is net zo belangrijk als het resultaat. Zaken doen met geluk. Werknemers die het naar hun zin hebben zijn per saldo productiever en omdat ze beter in hun vel zitten bovendien gezonder. Misschien klinkt het je wat zweverig in de de oren, maar als je er even over nadenkt is het niet meer dan logisch. Hard werken is voor de meeste mensen geen probleem, als het in een gemoedelijke sfeer gebeurd hoor je in de regel niemand klagen.

De omgeving waarin je werkzaam bent speelt eveneens een grote rol in het welzijn en geluk van de mensen die er vertoeven of werkzaam zijn. Een goed interieur voelt aan als thuiskomen. Ook op het werk is een thuis-komen-gevoel van groot belang. Waarom zou je jouw personeel de hele dag tussen 4 systeemwandjes zetten als je dezelfde werkzaamheden in een prettige omgeving veel productiever kunt laten uitvoeren. Naast die positieve productiviteit, is een goed en sfeervol interieur een stuk representatiever en helemaal van deze tijd.

Ben je toe aan wat positieve input? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een afspraak. Fijne avond.
terug

Zaken

doen

met

geluk