Alles begint bij een goed idee!

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Als ik een aanbieding maak om een interieur te ontwerpen of om bijvoorbeeld een nieuw horeca concept te bedenken is dit een van de zinnen waarmee ik zo'n offerte begin. Alles begint bij een goed idee! Denk er maar eens over na, zonder een goed idee kun je van alles beginnen maar of het een succes wordt hangt toch echt van het idee af.
Zo wordt me wel eens naar mijn uurtarief gevraagd, ik antwoord dan steevast dat ik geen uurtarief hanteer. De meeste mensen vinden dat raar, maar als ik er met hun over verder praat begrijpt iedereen het.
Want wat is nou een goed idee waard, hoeveel zou jij er voor over hebben als je een idee kreeg voorgeschoteld waar je echt mee uit de voeten kunt.
Wat maakt het dan uit of daar 1 of 100 uren aan vooraf zijn gegaan, of dat idee in het weekend of doordeweeks is geboren. Niks toch, het idee alleen telt.

Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je met een partij in zee gaat die zo'n idee gestalte kan geven. Want zonder een idee goed uit te voeren blijft een idee slechts een idee. Een hersenspinsel. Dan is het zoiets als; ik had bijna de beslissende goal gemaakt of op mijn lotnummer zat maar 1 cijfer verschil met het winnende lot. Een goed idee vraagt dus om een gedegen uitvoering en andersom.

Toch begint alles bij een goed idee en als je als ondernemer bereid bent om hierin te investeren zal je rendement ook navenant zijn. Eigenlijk kun je best spreken van de synergie die ervoor zorgt dat een goed idee ook werkelijk iets oplevert. 1. Investeer in een goed idee 2. Investeer vervolgens in een gedegen uitvoering 3. Zorg voor de juiste communicatie. In de punt 2. de uitvoering kan van alles zitten, letterlijk het maken van zo'n interieur of inrichting, gedegen uitvoering betekend ook goed personeel achter de bar of in de bediening. De juiste ingrediënten in het menu, je inkoop die in verhouding is tot je verkoop.

Zo zou ik best nog even door kunnen gaan, maar goed, laten we dat nou maar niet doen vanavond. Mocht je wel behoefte hebben om hier eens over van gedachten te wisselen, dit is mijn rechtstreekse nummer;
073-5325216
Natuurlijk kun je ook mijn gratis e-books en e-paper downloaden. Klik dan bovenaan in het menu op de button gratis interieur e-book .
terug

de synergie