Als je van de gebaande paden af gaat

- 12 May 2016 door Edwin Timmers -

Ja, dan merk je dat er meer is dan de uitgestippelde routes aangeven. Zo ontdekten wij in Frankrijk een heuse lagune waarvan de sfeer en beleving verdacht veel weg had van die van films als The Blue Lagoon of The Beach. Alleen door simpel het stromende water te volgen en niet bang te zijn om een paar meter over een zgn. privé oprit te lopen ontdekten we deze paradijselijke plek. Wauw, werkelijk te gek was dit!
Het leek of wij de enige waren die dit plekje ontdekt hadden, want er was werkelijk helemaal niemand te bekennen. Dus terwijl de andere camping-gasten door de hitte noodgedwongen de koelte van de camping-kantine opzochten hadden wij in het dal, zo tussen de verkoelende rotsen een geweldige avontuurlijke middag. En ja het was echt heerlijk, geweldig zwemwater uit een natuurlijke bron met een paar flesjes wijn, een biertje en vrienden onder elkaar. Wat wil een mens nog meer. Als we de verharde weg waren blijven volgen hadden we dit nooit gezien en beleefd.

Hetzelfde geldt natuurlijk als je in zaken zit, het maakt niet uit wat je doet. Ben je een horeca-ondernemer, of heb je een kantoor, of winkelbedrijf. Soms moet je bereid zijn om van de gebaande paden af te gaan, je nek uit te steken, net wat meer risico te lopen. Vaak (natuurlijk kan ik geen garanties geven) valt er dan iets moois te ontdekken.

Als ik een interieur ontwerp probeer ik, hoe lastig of verleidelijk het dan ook ooit is, niet meteen naar de standaard te kijken. Het gaat me niet om lastig of kunstzinnig te willen zijn, maar juist om een frisse blik te houden. Want ja, soms heb je gekke ideeën of bijna onmogelijke doelen nodig om ergens te komen. Om verder te komen, juist om als ondernemer het onderscheidende vermogen te hebben. Om dat je gasten of klanten te kunnen bieden zul je de genoemde gebaande paden moeten verlaten.

Kies het ruime sop, waag de sprong en ben je nou zelf niet zo'n waaghals of heb je net even de inspiratie nodig om je over de streep te helpen.
Bel me dan, ik help je graag.
Dit is mijn rechtstreekse nummer 073-5325216
terug

waaghals