Beatles bij Tribe

- 08 November 2018 door Edwin Timmers -

Zondagmiddag. Pepernoten en pinda's. Een welkom met zoetjes en zoutjes op tafel. Bovendien was de koelkast zonder betaalmuur voor iedereen toegankelijk. Tribe hield zijn gasten vrij en trakteerde bovendien op entertainment. Peet Kappen en Jan Hertman vertelden over de Beatles, hun grote passie. Samen met drie andere muzikanten verluchtigden ze hun verhaal met twaalf liedjes: 1 van Lonnie Donegan en elf van hun backbeathelden.
Ik hing aan de lippen van Peet en Jan, en dat ligt niet louter aan het prachtige verhaal over de beginperiode van de Beatles. Peet en Jan kunnen vertellen, ze lijken te weten hoe je toehoorders boeit. Ze namen het veertigkoppige publiek mee van Liverpool naar Hamburg en weer terug. Ze fleurden de grauwheid van beide steden op met hun aanstekelijk enthousiasme.

In de pauze wees John opnieuw op de koelkast. Ach, nog maar een pintje dan en een gesprek over muziek met de mensen aan mijn tafel. Verdomde gezellig, stukken beter dan het netflixen de avond ervoor.

Deze muzikale vertelling, getiteld ‘A Box Full of Magic’, is op 16 en 17 november aanstaande in het Ossche theater De Lievekamp bij te wonen voor mensen die reeds een kaartje kochten. Uitverkocht dus. Maar in 2019 doen ze de show nog twee keer. Neem contact op met Tribe voor de exacte datums.

De middag leverde me trouwens naast een goed gevoel nog meer op: Lonnie Donegan. Zijn naam kende ik, maar tot gisteren niet zijn muziek. Vandaag stuitte ik dankzij youtube op diens bezwerende uitvoering van Franky & Johnny. Wat een drive, wat een beat! Trance uit de fifties.
terug

full

of

magic