Ben jij de roadie van Nick & Simon?

- 04 December 2019 door John van Niftrik -

Deze vraag werd me een poos terug gesteld aan de receptie van Theater Orpheus in Apeldoorn. Die dag zat ik voor het eerst met de Orpheus directie om tafel om over een interieur verbouwing te praten, dus de man van de receptie kende me niet. Ik moest er even smakelijk om lachen, blijkbaar pas ik met mijn halflange haar beter in het rijtje van roadies, dan in dat van interieur architecten, dacht ik. En dat vind ik nou juist leuk! Ik wil namelijk beslist niet een stereotype zijn en aan een geijkt profiel voldoen. Niet dat ik me hier dagelijks mee bezig houd, maar dit voorval vond ik wel een leuk voorbeeld. Daarom loop ik dus liever niet netjes in de rij en draag ik lekker zittende versleten jeans in plaats van stijf 3-delig grijs.


En juist wanneer dat 3-delig grijs niet wordt verwacht, trek ik het wel aan. Zo werkt het voor mij het best. Een beetje prikkelen, een beetje eigenwijs zijn en niet voor de gemakkelijkste weg kiezen. Ik geloof namelijk dat je als ondernemer veel kunt hebben aan onderscheidend vermogen. Massa is dan wel kassa, maar die moet je dan wel weten te bereiken met de wetenschap dat je 1 van de velen bent die mee mag dingen naar de laagste prijs. Liever een buitenbeentje dan een stereotype toch?

Een ander mooi voorval deed zich diezelfde week voor via de telefoon. Een aardige jongedame vroeg me beleefd of wij ook interieurs maken voor scholen? En of we daar ervaring in hadden? Ervaring?...tja, we bedenken en bouwen inmiddels ruim 25 jaar met succes inspirerende interieurs. Dat zou op school toch een ruime voldoende moeten zijn zou je denken. Hoe definieer je trouwens een school-interieur? Moet het naast een aantal praktische voorwaarden ook aan andere standaard suffe eisen uit het verleden voldoen?
Ik geloof dat juist een onconventionele benadering een inspirerend interieur oplevert en zo de hele organisatie en de jonge mensen die er studeren verder brengt.

Elon Musk zou bijvoorbeeld nooit een volledig elektrische auto hebben ontwikkeld als hij naar de vastgeroeste ideeën uit de autobranche had geluisterd. Apple was nooit met de iPhone gekomen als Steve Jobs niet zo lekker eigengereid was geweest. Slechts een paar voorbeelden van zeer succesvolle ondernemers die uit hun comfortzone durfden te treden. Jobs was een Million Dollar Hippy en voldeed in de verste verte niet aan de standaard in Sillicon Valley.
Er is dus hoop voor deze Roadie ;-)

Fijne dag.

terug

liever

een

buitenbeentje