Binnenblieken

- 06 September 2018 door Edwin Timmers -

Je fietst een huis voorbij en denkt: hoe zou het er binnen uitzien? Jammer dat er muren voor staan.
Is de keuken modern? Wat ligt er op de vloer? Is het allemaal Ikea wat er in de slaapkamers staat of kende het interieur geen sluitposten vanwege ruimschoots voldoende budget?

Wanneer ik een huis binnenkom, geef ik mijn ogen de kost. Beroepsdeformatie? Nee, wel interesse en vooral kijklust. Ik zie graag mooie dingen, dus daar speur ik naar.

Als vrijwilliger werk ik voor een sjiek blad dat elk kwartaal bij elk huishouden in mijn woonplaats gratis op de mat valt. Een zeer appetijtelijk magazine, al zeg ik het zelf. Een van de populairste rubrieken in dit blad heet Binnenblieken. De rubriek bevredigt de wens om als onbekende zonder schroom in andermans huis rond te neuzen. Enige ijdelheid mag de huiseigenaren worden aangewreven, maar dat geeft niet. Een interieur waarop je trots bent, moet gezien worden.

Jammer dat er muren voor staan? Eigenlijk niet. Muren prikkelen de fantasie. Bovendien zijn muren noodzakelijk om de buitenwereld van het interieur, de binnenwereld, te scheiden. Dankzij gastvrijheid worden interieurs ontsloten voor een breder publiek. Een mooi interieur nodigt uit, ook dit is waar. Een mooi interieur maakt gastvrij.
terug

vanwege

ruimschoots

voldoende

budget