Blijven vernieuwen is essentieel

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Stilstand is achteruitgang, en da's dan weer een waarheid als een koe om er nog maar eens een spreekwoord tegenaan te gooien. Daarom is het belangrijk om te blijven vernieuwen. Niet in de laatste plaats om als ondernemer gemotiveerd te blijven, maar natuurlijk ook om je bedrijf voor je gasten of klanten interessant te houden. Dat deze stelling opgaat voor een horeca bedrijf, maar ook voor de retail moge duidelijk zijn. Mensen zijn van nature nou eenmaal nieuwsgierig, dus als er bij jou altijd wel iets nieuws te beleven valt werkt dat in je voordeel. Het is natuurlijk niet te doen om je interieur elke maand te vernieuwen, da's uiteraard flauwekul, maar je zou er best eens over na kunnen denken om wat meer in beweging te komen wat je inrichting betreft.
Als je elke 4 weken je menukaart vernieuwd weten je gasten dat al snel te waarderen, probeer ook met je presentatie vernieuwend te zijn. Daarop aansluitend zou je bijvoorbeeld een bepaalde wand in je zaak elke maand onder handen kunnen nemen. Wellicht is het een leuk idee om vanuit je menukaart elke maand een foto uit te vergroten tot buitenproportionele afmetingen en die wand daarmee te bekleden. Heb je een warme relatie met je gasten dan zou je een fotoreportage kunnen overwegen van de mensen die jouw etablissement met regelmaat aandoen. Als je elke maand een wand met een paar van die gasten weet te vullen zal daar zeker over worden gepraat. Er zijn vandaag de dag genoeg XL print-bedrijven waar je tegen scherpe prijzen een uniek stukje werk laat maken, voor de prijs hoef je het dus niet te laten.

Zo draait alles om het onderscheidend vermogen dat je jouw zaak kunt meegeven door ook met je decoratie steeds vernieuwend te zijn. Fotoprints zijn erg leuk, zorg wel voor goeie unieke foto's die representatief zijn voor jouw restaurant. Nog een goeie tip; Nodig een echte fotograaf uit, en ga niet zelf aan de slag met een rits rats camera ;-)

Zo zijn er steeds dingen die je kunt vernieuwen of veranderen in je bedrijf zonder dat je het hele concept om zeep helpt. Dat laatste is natuurlijk net zo belangrijk. Het is van levensbelang om in beweging te blijven, zo blijf je in conditie, want wat voor jezelf als mens geldt, gaat natuurlijk ook op voor een horeca of ander bedrijf. Als wij ergens een interieur hebben gebouwd zeg ik na de oplevering altijd gekscherend; 'Als ik over 5 jaar terugkom en er is niks veranderd, dan is het niet goed'. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, laat de basis in tact maar ga lekker aan de slag met de details. Zo wordt het ook meer je eigen zaak. Je moet er natuurlijk wel een beetje feeling voor hebben.

Bel me als je wel wat hulp kunt gebruiken. Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216
terug

vernieuwend