Bouw aan fotomomenten

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Alweer een poosje geleden had ik een inspirerend gesprek met Bob Hutten op zijn kantoor in Veghel. Bob en ik kennen elkaar nog van vroeger toen Bob nog kleine feestjes verzorgde en ik daar de decoraties voor deed. Het lijkt een eeuw geleden en ik moet dan ook grif toegeven dat ik me de details niet echt kan herinneren. Wat me wel nog duidelijk voor ogen staat is dat we allebeibei veel lol hadden in hetgeen we deden. Die lol is duidelijk gebleven, Bob heeft van Hutten een toonaangevend catering bedrijf gemaakt. Tribe heeft zichzelf de laatste 25 jaar bewezen als specialist op het gebied van interieurs voor horeca, kantoren en retail.
Ons gesprek ging naast het letterlijke interieur-werk dat we voor Hutten gemaakt hebben ook over de manier waarop zijn bedrijf naar de zaken kijkt waarvoor ze de catering verzorgen. Als je een goed horeca concept neer wilt zetten zul je voor een fotomoment moeten zorgen. Een mooie manier om duidelijk te maken hoe belangrijk beleving is voor gasten. Blijkbaar zo belangrijk dat ze er bijna letterlijk een foto van willen maken. In de tijd van selfies en foodblogs is zo'n metafoor prima te begrijpen.

Bouw dus fotomomenten in, met andere woorden verras je gasten. In eerste instantie door een bijzonder interieur en dito inrichting. Zo zorg je ervoor dat je gasten zich al bij binnenkomst op hun gemak voelen en dat ze een positieve ervaring hebben. Probeer die ervaring vast te houden door te blijven verrassen. Een prachtig stukje huis-gemaakt gebak is zo'n fotomomentje. Een fraai opgemaakt bord, een guitig parasolletje in je verse jus d'orange of een overheerlijk uitziend toetje zijn allemaal aangename verrassingen voor je gasten.

Vriendelijk en gastvrij personeel is eveneens een fotomoment waard. Vraag jezelf af of je liever met een aardige serveerster of met een knorrige kelner op de gevoelige plaat vastgelegd wilt worden. Als de laatst genoemde John Cleese niet betreft, dan ga ik voor die aardige serveerster. Horeca en met name hospitality is een bijzonder vak dat als een van de weinige vakken nog echt mensenwerk is. Gasten hebben aandacht en liefde nodig, daarvoor heb je gepassioneerde mensen nodig. Als je dit wapen kunt inzetten zal dat voor iedereen inspirerend zijn en bouw je legio fotomomenten.

Fijne avond.
terug

horeca concept