Bouw een duurzaam interieur

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je straks ook nog mee wilt doen, ga dan nu voor duurzaam. In de horeca, de bouw, retail, maar ook op kantoor kun je met duurzaamheid echt het verschil maken. Ik begrijp heel goed dat de transitie naar een duurzame economie voor veel bedrijven een langzaam proces is, maar juist daar liggen nu volop kansen. Kleinere ondernemingen zijn, in tegenstelling tot grote bedrijven, vaak veel flexibeler. Dus ook als het om anders denken en doen gaat is het eenvoudiger een switch te maken. Een interieur wat duurzaam gebouwd is kun je aan een specialist overlaten. Jij hoeft alleen de opdracht ertoe te geven. Een duurzame bedrijfsvoering begint dus bij jou en heb je zodoende zelf in de hand. Start met de ingrediënten, koop duurzaam geproduceerde producten, of het nou om je groenten, of je meubilair gaat.
Een duurzaam interieur krijg je zogezegd als je bereid bent om op een andere manier naar de ingrediënten te kijken. Ga je verbouwen dan is het niet vanzelfsprekend om alles gewoon maar weg te gooien en alles nieuw aan te schaffen. Da's de gemakkelijkste weg, maar meteen ooi de meest saaie. Begin daarom met nadenken of je zaken kunt hergebruiken. Denk in grondstoffen, een houten vloer die plaats moet maken, hoeft niet in de kachel te belanden, maar kan bijvoorbeeld prima een mooie nieuwe bar worden. Let op, om geen knutselwerk te krijgen heb je wel een goeie interieur architect nodig die een vet ontwerp voor je maakt.

Zo'n ontwerp begint met het juiste uitgangspunt. Stel de eis om zo min mogelijk afval te produceren en zoveel mogelijk van je oude interieur en inrichting te hergebruiken. Vraag niet alleen wat het kost, maar vergeet niet na te gaan of nieuwe materialen eerlijk geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. Wat tevens super-belangrijk is; Jouw interieur en uitstraling mag beslist niet naar geitenwollen sokken ruiken! Zo ben je niet alleen goed bezig maar maak je tevens een statement voor je hele bedrijfsvoering.

Aarzel je nog, ga dan eens een kijkje nemen bij restaurant Djoyn in den Bosch. Dit duurzame Food concept ontving als eerste horeca bedrijf in den Bosch de Green Key Gold certificering. Wij droegen ons steentje bij door een modern duurzaam interieur te maken. Laat je inspireren onder het genot van een hapje en drankje in de Orthenstraat 55, den Bosch.
Fijne avond.
terug

flexibeler