Creativiteit vs Kennis

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de bevestiging van mijn stelling dat fantasie en creativiteit minstens zo belangrijk zijn als kennis over bepaalde zaken. Natuurlijk moet je weten hoe je een ei bakt als je een uitsmijter wilt maken, maar een kok zonder fantasie maakt ze over 20 jaar nog steeds met ham of kaas. Ondertussen zijn de gasten al lang vertrokken naar dat leuke streetfood tentje waar het ei in een wrap met overheerlijke salsa wordt geserveerd.
Fantasie wint het dus praktisch altijd van kennis, maar toch kan het een niet zonder het andere, een mix van deze twee is dus perfect. Probeer dat in huis te krijgen, ongeacht je business. Want creativiteit komt op veel vlakken van pas. Hoe je met je personeel om moet gaan of voor de ontwikkeling van een nieuw product, gerecht of het aan de man brengen ervan.

Maar waar of hoe begin je als (startende) ondernemer?

alles begint met een goed idee!
Durf daar dan ook in te investeren, een goed idee is namelijk goud geld waard, je bouwt er je hele zaak op. Je kunt inderdaad nog zo'n vakman zijn, zonder een idee wat je moet maken of hoe het er uit moet zien heb je er niks aan. Heb je plannen om te verbouwen, om een nieuw interieur aan te schaffen of een hele nieuwe marketing strategie te gaan toepassen. Begin met het idee en geef daar echt een paar centen aan uit! Je zult merken dat het zich dubbel en dwars terugbetaald.

Deze week las ik een blog op de Virgin website van top ondernemer Richard Branson, waarin gentled worst; Is imagination more important than knowledge? via deze link lees je het hele artikel.

Bij Tribe kun je terecht voor ideeën en inspiratie. Durf in een goed idee te investeren, het verdiend zich altijd terug.
Laat je inspireren in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Bel me op 073-5325216
terug

Goud geld