Dat was echt nog eens (af)Kicken!

- 12 May 2016 door Edwin Timmers -

De eerste dagen van de vakantie moet ik altijd even afkicken, letterlijk uit de werkmodus stappen zou je kunnen zeggen. Jawel. Ondanks het feit dat ik een geweldige Job heb, en dat ik echt van mijn werk houd, dat ik een ambassadeur ben van de gedachte om het aangename met het nuttige combineren is het toch een hele omschakeling om even letterlijk en figuurlijk offline te gaan.
Mijn vouw en ik hadden besloten om dit jaar eens echt eens offline te gaan. Geen luxe Agriturismo, geen elektrische apparaten, (althans zo weinig mogelijk) maar met de tent de camping op. Nou was ik vroeger een verwoed kampeerder dus dat leek me wel wat. Maar hoe vind je nou een plek waar het lekker weer is en waar je niet het gevoel hebt ergens in een Nederlandse enclave terecht te komen. Bovendien wilden we vooral sfeer en beleving. Onze kinderen hadden tenslotte geen enkele kampeer ervaring en we wilden ze graag met dit avontuurlijke virus besmetten.

Na het bekende zoeken op internet vonden we uiteindelijk gewoon op de ouderwetse manier via de camping-gids van de ANWB een stekkie dat ons wel leuk leek. Een kleine camping in de Ardeche op zo'n 1000 kilometer van onze thuisbasis. Van de reis zelf wilden we ook een leuke trip maken, dus trokken we 2 dagen uit om samen met onze kinderen en onze trouwe Landrover Defender de 1000 km tocht te overbruggen. Makkelijk zat, ware het niet dat de Franse boeren roet in het eten gooiden, maar goed, niets kon ons humeur verpesten dus zetten wij ons beste beetje voor en waren we 2 dagen later in Darbres.

Nou hebben de Fransen een niet al te goeie naam op het gebied van gastvrijheid en hospitality, maar aan deze mensen, daar kon menig Nederlandse horeca ondernemer of hotelier nog wat van leren. Wat een geweldige fijne mensen, Jean Pierre en zijn vrouw Yvette bleken een top gastheer en gastvrouw. Deze mensen snappen hoe het werkt hoorde ik mezelf tegen mijn vrouw zeggen. Nee hier geen kortaf knikje, maar een spontane gemeende hartelijk welkom groet, inclusief een coup. Oui, meci!

Ook de entourage klopte helemaal, een sfeervol ingerichte bar, annex pub, met een restaurant functie en evensgroot terras waar met regelmaat de camping-gasten en dorpsbewoners getrakteerd werden op de heerlijkste Moules Frites. Uiteraard werkte het fantastische weer enorm mee aan de sfeer, maar ik werd ook hier wederom omvergeblazen door de kracht van beleving.
Onze batterijen zijn erdoor weer helemaal opgeladen. Volgend jaar dus weer.

Bel me als je graag een vrijblijvende afspraak wilt om jouw zaak nu eens echt met beleving aan te pakken.

fijne avond.
terug

offline