De horeca HOTSPOT binnen een jaar. Wat kost dat?

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Als ik een interieur ontwerp presenteer is dit vaak de eerste vraag; Wat kost dat? Vandaar de titel van mijn inspiratie-blog voor vandaag; 'Een goed interieur hoeft geen goud te kosten'. Waar je wel op moet letten vertel ik je nu; Ga vol voor creativiteit en beleving! Investeer dus in het creatieve proces, ofwel het idee. Want zonder een goed idee kom je eerlijk gezegd nergens.
Natuurlijk zijn er genoeg interieur-bouwers in Nederland die een leuk interieur voor je kunnen bouwen als je daar om vraagt. De kunst is om jezelf te onderscheiden en daar heb je creativiteit voor nodig. En dan wordt opeens de spoeling erg dun. Ik zie nog steeds peperdure interieurs in de horeca, maar ook in winkels en kantoren, zonder maar ook een greintje bezieling. Echt doodzonde want naast een veel te dure inrichting is zo'n uitstraling (of eigenlijk het gemis ervan) gedoemd om te mislukken.

Ik zal je een mooi voorbeeld geven. Vorig jaar maakten we voor Jos van der Lee een prachtig interieur voor zijn Key West Beach House in Utrecht. Zijn zaak is nu ongeveer een jaar open en scoort verbluffend goed bij een groot publiek. Key West heeft inmiddels in alle vooraanstaande woon en designbladen gestaan en staat in de top 10 van meest populaire strandtenten van Nederland.
In Utrecht is KeyWest inmiddels de nr. 1 hotspot, en dat binnen een jaar! Wow.

Maar kijk je echt goed naar het interieur, dan stelt het wellicht allemaal niet zoveel voor. Maar schijn bedriegt zeggen ze ooit. De opdracht van Jos is namelijk uitstekend uit de verf gekomen; Maak een interieur met een echt vette strandbeleving.

Zo hebben we dat gedaan; Als eerste wist ik Jos te overtuigen om in het idee te investeren. Jos heeft daarop een mooi budget vrijgemaakt om een serieus interieur concept te kunnen maken. Samen hebben we gekeken hoe het interieur en inrichting op eenvoudige manier een maximum impact zou kunnen krijgen. Daarvoor zijn we echt van de gebaande paden afgegaan en hebben samen met het bouwbedrijf gekeken hoe we tijdens het bouwproces al zaken als plafonds en vloeren als een afgewerkt product zouden kunnen verwerken.
Ik durf dan ook gerust te stellen dat deze manier van werken een ton aan interieur kosten heeft bespaard.

Het was voor de bouwers soms even slikken, maar toen er tijdens de bouw meer zichtwerk ontstond merkte ik dat het enthousiasme van het bouwbedrijf per dag toenam. Waar men normaliter een ruwbouw neerzette waren dezelfde mensen nu een afgewerkt product aan het maken. Het resultaat waren enthousiaste werkers en een tevreden opdrachtgever. Bovendien waren we op deze manier beter in staat om het budget te bewaken. Je kunt tenslotte je geld maar 1X uitgeven en waarom zou je iets in 2 keer doen als het in 1 keer geregeld kan worden? Zo kon Jos het op de portemonnee letten en leidde ik het creatieve proces in goede banen.

Om de inrichting binnen het budget toch de juiste uitstraling te geven zochten we naar bijzondere materialen. Oude stalen stelling-kasten die we bijvoorbeeld als bijna kant en klare achterkasten konden inzetten. Grove stalen HEA balken waarop biertanks in het zicht geplaatst werden. We hadden geen kelder of magazijnruimte waarin ze geplaatst zouden kunnen worden, dan maar in het zicht. En wat voor zicht, de koperen biertanks hebben een geweldige uitstraling en zijn een wezenlijk onderdeel van het interieur bij Key West.

Stoelen en tafels zijn een mix van stijlen, geen bij elkaar geraapt zooitje maar een weloverwogen combinatie van verschillende modellen. Ook hiervoor is inzicht en een goed ontwerp noodzakelijk. Deze manier van benaderen is tekenend voor ons bedrijf. Een ondernemer als Jos die vervolgens precies aanvoelt wat zijn gasten wensen is uiteraard onmisbaar. De combinatie is goud gebleken. Key West is dan ook een prachtig voorbeeld van een geweldig interieur wat duidelijk geen goud heeft gekost. En ik vind het fantastisch de zaak zo goed draait. Ik was er dinsdag nog even zo rond lunchtijd. Volle bak en dan ben ik echt trots.

Bel me gerust voor een inspiratiegesprek. Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216 of download alvast hier mijn gratis interieur e-books boordevol interieur tips. Fijne avond
terug

echt trots