De kracht van positief denken

- 21 July 2016 door Edwin Timmers -

Positief denken is iets wat je van nature gegeven is. Op het moment dat je geboren wordt zit het als het ware bij je genenpakket meegeleverd. Als je zo'n geluksvogel bent, dan heb je daar de verdere rest van je leven profijt van. Mooi! Toch ligt de werkelijkheid wat genuanceerder. Positief denken is mijns inziens een bewuste keuze, een echte mindset, en dus iets wat voor een groot deel is aan te leren. Waarschijnlijk ben je er jezelf niet eens bewust van, maar vaak worden gedachten of manieren waarop er met zaken wordt omgegaan, bepaald door je opvoeding, of door de omgeving waarin je opgroeit, en later door vrienden, dus aangeleerd. Wat je daarvan opsteekt heeft niks te maken met jouw genenpakket. Om deze reden geloof ik dan ook dat positief denken gewoon is aan te leren, al is het uiteraard wel handig wanneer je die optie bij je geboorte hebt meegekregen.
Persoonlijk heeft die positiviteit mij m'n hele leven enorm veel gebracht. Ik kreeg het van huis uit mee, en later leerde mijn mentor me dat positief denken werkelijk overal op toe is te passen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik denk in oplossingen in plaats van in problemen. En kom ik voor een probleem te staan als ik bijvoorbeeld een interieur moet ontwerpen in een ogenschijnlijk onmogelijke ruimte, dan zie ik daar een uitdaging in en ga er vol enthousiasme mee aan de slag. Positief denken is het fundament geworden onder onze Tribe, het zorgt ervoor dat we 'van niks iets kunnen maken'.

Positiviteit is bovendien aanstekelijk voor anderen, het geeft een boel energie en zorgt er ook voor dat mensen in jouw verhaal geloven. Ik kan je zo'n mindset dan ook van harte aanbevelen. Je eigen leven wordt er een stuk aangenamer door, het zorgt dat je minder vermoeid raakt en je werk gemakkelijker weet uit te voeren. Sta je positief in het leven, dan heb je minder last van stress en leef je dus automatisch gezonder.

Gemakkelijk praten! ik kan me best voorstellen, dat je dit nu denkt. En als je in de shit zit is het inderdaad lastig om daar een positieve draai aan te geven. Toch is het iets wat, hoe lastig het ook lijkt, mogelijk is. Ik spreek uit ervaring, want geloof me, ook wij hebben ons door de crisis heen moeten worstelen. Dat ging niet in 1 keer, maar in stapjes. Daarin schuilt eigenlijk het geheim. De meeste mensen willen in 1X de hoofdprijs, en dan kom je vaak bedrogen uit. Kun je kleine stapjes zetten, en gun je jezelf steeds kleine succesjes, dan zul je zien dat er meer vertrouwen ontstaat. Daarmee begint natuurlijk alles, vertrouwen, geloof in jezelf! Begin er vandaag nog mee, en heb je hulp of een flinke boost nodig, neem dan contact met me op voor een vrijblijvende afspraak. Fijne avond.
terug

TOP!

WAUW

TE GEK

GEWELDIG