De kracht van postiviteit

- 28 March 2017 door Edwin Timmers -

Positief denken is vaak een erfelijke aangelegenheid. Op het moment dat je geboren wordt zit het als het ware bij je genenpakket meegeleverd. Als je zo'n geluksvogel bent, dan pluk je daar waarschijnlijk de rest van je leven de vruchten van. Mooi en simpel genoeg. Toch liggen de zaken rondom positiviteit en de kracht en invloed ervan, veel genuanceerder. Zo blijkt na gedegen onderzoek, dat positief denken, naast aangeboren, in veel gevallen ook een bewuste keuze is. Een echte mindset als het ware, en dus is positief denken, iets wat door bijna iedereen is aan te leren.
Waarschijnlijk ben je er jezelf niet eens bewust van, maar vaak worden je gedachten of manieren waarop er met zaken wordt omgegaan, bepaald door je opvoeding. Evenals de omgeving waarin je opgroeit, vrienden veel invloed hebben op denk en handelwijze van mensen, aangeleerd gedrag dus. Wat je daarvan meekrijgt heeft zogezegd niks te maken met je genenpakket. Om o.a. deze reden geloof ik dan ook dat positief denken gewoon is aan te leren, al is het uiteraard wel handig wanneer je deze optie bij je geboorte hebt meegekregen.

Persoonlijk heeft positiviteit mij m'n hele leven enorm veel gebracht. Ik kreeg het van huis uit mee, en later leerde mijn mentor me dat positief denken werkelijk overal op toe is te passen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik denk in oplossingen in plaats van in problemen. En kom ik voor een probleem te staan als we bijvoorbeeld gevraagd worden een interieur te ontwerpen in een super-lastige ruimte en ook nog eens voor een minimum aan budget, dan zie ik daar een uitdaging in en ga er vol enthousiasme mee aan de slag. Positief denken is het fundament geworden onder onze Tribe, het zorgt ervoor dat we 'van niks iets kunnen maken'.

Positiviteit is bovendien aanstekelijk voor andere mensen, het geeft direct een boel energie en zorgt er ook voor dat anderen in jouw verhaal geloven. Ik kan je zo'n mindset dan ook van harte aanbevelen. Je eigen leven en niet te vergeten, dat van je omgeving, wordt er een stuk aangenamer door. Het zorgt dat je minder vermoeid raakt en je werk gemakkelijker weet uit te voeren. Sta je positief in het leven, dan heb je minder last van stress en leef je dus automatisch gezonder.

Heb ik gemakkelijk praten? ik kan het me levendig voorstellen wanneer je in de problemen zit. Dan is het inderdaad lastig om er een positieve draai aan te geven. Toch is het iets wat, hoe lastig het ook lijkt, mogelijk is. Ik spreek uit ervaring, want geloof me, ook wij hebben ons door de crisis heen moeten worstelen. Dat ging niet in 1 keer, maar in kleine stapjes. Daarin schuilt eigenlijk het geheim. De meeste mensen willen in 1X de hoofdprijs, en dat draait vaak uit op een teleurstelling. Kun je kleine stapjes zetten, en gun je jezelf steeds kleine succesjes, dan zul je zien dat er meer vertrouwen ontstaat. Daarmee begint natuurlijk alles, vertrouwen, geloof in jezelf! zelfvertrouwen. Start er vandaag nog mee, en heb je hulp of een flinke boost nodig, neem dan vrijblijvend contact met me op voor een 1 op 1 afspraak. Fijne avond.
terug

Feel

the

power