De noodzaak van passie

- 07 December 2016 door Edwin Timmers -

Mijn vroegere mentor wist me al in de jaren '80 te overtuigen van de noodzaak van passie. Zijn vlammende betogen over 'de liefde voor het vak' dreven mij en mijn collega's tot grote hoogten. We waren een klein team, maar met een enorm groot hart voor hetgeen we deden. Onder leiding van deze goeroe bouwden we in de jaren '80 interieurs met beleving. We deden dit zes, soms zeven dagen per week en werkdagen van 16 uur waren beslist geen uitzondering. Maar goed, we waren piepjong en hielden het vol door de liefde voor het vak, dat was wat ons staande hield.
Ik geloof dan ook nog steeds dat passie ons steeds opnieuw wist te motiveren en belangrijker nog, dat nog steeds doet! Als Passie en liefde je drijfveren zijn, kost het namelijk veel minder moeite en hou je het letterlijk langer vol. Bovendien gaat er een enorm positieve energie uit van mensen die passie en liefde voor hun vak hebben. Passie werkt aanstekelijk, een ondernemer die gepassioneerd met zijn vak bezig is weet dat ongemerkt beter voor het voetlicht te brengen dan iemand die niet meer dan van 9 tot 5 z'n ding doet.

Kies je voor passie dan hoef je nooit een dag te werken! Ben je horeca-ondernemer en ga je voor een nieuw restaurantconcept, dan zul je de eerste jaren moeten buffelen, maar als je het goed aanpakt voelt het supergoed en niet zozeer als werk. Overigens is er niks mis met hard werken, maar zorg er wel voor dat je je hart volgt. Als geld verdienen je enige drijfveer is, dan wordt het namelijk een lange rit. Geld verdienen is uiteraard geen vies woord, maar geloof me, als je het om weet te draaien doe je wat je leuk vindt en ga je ook nog eens geld verdienen. Hoe leuk is je leven dan? Juist!

Volg daarom je hart en kies voor de liefde.
Wil je graag eens uitzoeken waar jouw passie ligt, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Fijne avond.
terug

THE

power

of

passion