De positieve invloed van een inspirerende omgeving

- 18 May 2016 door Edwin Timmers -

Een leuke omgeving, een tof interieur, een goed gedecoreerde etalage, ze hebben 1 ding gemeen. Stuk voor stuk hebben ze een positieve invloed op mensen, het is zeker iets om rekening mee te houden. Als je in de horeca werkzaam bent weet je waarschijnlijk maar al te goed dat je presentatie in orde moet zijn, en hoe aantrekkelijker je inrichting is, des te meer gasten het leuk vinden om bij jou een avondje door te brengen. een inspirerende omgeving is in de horeca een must.
In de retail waren voorheen de etalages verreweg de belangrijkste publiekstrekkers, vooral tijdens de feestdagen werd alles uit de kast getrokken om klanten te verleiden met hemelse sferen. Vandaag de dag kom je niet meer weg met alleen een leuke etalage. Klanten in de retail zijn net zoals in de Food branche op zoek naar beleving. Ik geloof er ook echt in, winkelen moet fun zijn, niet alleen kopen, kopen, kopen, maar een dagje beleving. Dan krijg je mij ook mee, en wedden dat dit geldt voor meer mannen. Zo maakt een leuk interieur hét verschil. Ook voor de retail geldt dus dat een inspirerend interieur een positieve invloed heeft. Het is goed om te zien dat veel winkeliers het prima begrepen hebben, en met beleving het gevecht met de online concurrentie aangaan.

Wat me overigens wel verbaasd is dat nog zoveel mensen op hun werk in hokken zitten, 4 systeem-wandjes, een tapijttegeltje, systeemplafond en witte opdek-deuren. Jakkie! Deze week zag ik nog een FB post van een goede kennis die op zoek is naar extra personeel, hij heeft echt een leuke baan te bieden maar poste tegelijk een foto van zijn kantoor. Dat had ie beter niet kunnen doen volgens mij. Wat een treurig geheel, toch eens een balletje opgooien om zijn werkomgeving flink te pimpen, want een prettige werkomgeving maakt echt het verschil.

Een inspirerende omgeving zorgt bewezen voor minder stress, mensen voelen zich er beter door, zijn dus minder ziek-zwak en misselijk. Als werkgever moet je dat toch aan het denken zetten. Bovendien presenteer je jouw onderneming toch net even wat anders als je een tof kantoor hebt. Kleren maken de man zeggen ze ooit, dus waarom zou dat dan niet gelden voor je interieur.

Zo bouwden we in het verleden verschillende leuke interieurs voor de kantoren van de Tribal groep, waarover de directeur in eerste instantie sceptisch leek. Toen de make-over eenmaal gereed was, was CEO Frank Trienen ook om. Hartstikke trots ben ik nu op ons pand vertelde hij me, nu nodig ik graag mensen 'thuis' uit, terwijl ik voorheen altijd onderweg mijn afspraken inplande. Het is nu zelfs gemakkelijker om nieuwe mensen te werven en te behouden voor ons bedrijf. Dit is een echt goed voorbeeld van een inspirerende omgeving waar een aantoonbaar positieve invloed vanuit gaat.

Zit je terwijl je dit leest nog steeds tussen 4 systeem-wandjes, bel dan deze persoonlijke alarmlijn. 073-5325216. Ik kom je snel te hulp. fijn weekend.
terug

Jakkie!