De puntjes op de i van je interieur

- 17 May 2016 door Edwin Timmers -

Met regelmaat wordt er aan mij gevraagd of ik een interieur ontwerp wil maken wat door zgn. zelfwerkzaamheid kan worden uitgevoerd. 'Geen probleem' is dan mijn antwoord. Ik heb er dan ook werkelijk geen problemen mee als mijn klanten zelf aan het klussen slaan. Als ze genoeg vakmanschap in huis hebben en ook nog een beetje gevoel voor esthetica is heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. Ze moeten dan wel weten wát ze moeten doen en hóe ze het aan moeten pakken. Deze zaken komen in een goed ontwerp tot uiting, een beetje een ideetje links en rechts is voor mij dan ook geen optie als je zelf aan de slag wilt.
Als wij dan met ons team de puntjes op de i zetten levert zoiets vaak een mooie samenwerking op. Onlangs in Lelystad hebben we op deze manier een leuk horeca project opgeleverd.

Een ander verhaal wordt het als wij met ons bedrijf wel het eerste deel van het interieur maken, bijvoorbeeld de bar en achterkast en iemand anders komt de puntjes op de i zetten. Dat gaat geheid fout! Ik heb het helaas meer dan eens zien gebeuren en de schade is vaak niet of nauwelijks zonder kleerscheuren te herstellen. Jammer, dus probeer ik zoiets kost wat kost te voorkomen maar helemaal uitsluiten kun je dit soort dingen natuurlijk nooit. Er zijn immers altijd mensen die overal verstand van hebben :-)

De puntjes op de i zetten is namelijk een vak apart, belangrijke details zitten 'm in de kleinste dingen. Het ene eiken blad is namelijk niet zomaar het andere, een ogenschijnlijk simpel kleurtje is vaak goed doordacht, want wat is bijvoorbeeld een blauwe kleur in jouw ogen? Of als het gaat om accessoires dan is er een groot verschil tussen Vintage en Kringloop meubels. Ieder z'n ding zeg ik vaak, zo heeft ook ieder z'n vak. Zet mij niet achter een kassa, als chef in een keuken of whatever.

Om deze reden is een goed ontwerp essentieel, een plan waar alle invoerenden zich aan kunnen houden, en waar ze zich ook in kunnen vinden. Als ik een interieur ontwerp probeer ik de keuzes die ik maak zoveel mogelijk te motiveren. Keuzes voor bepaalde materialen of kleuren worden namelijk altijd met een goede reden gedaan. Op het moment dat mensen weten waarom een barblad bijvoorbeeld van hout gemaakt moet worden en niet van staal, gewoonweg omdat je van staal koude armen van krijgt, ontstaat daar geen enkele discussie over.

Duidelijkheid, transparantie en communicatie. Meng het met vakmanschap dan wordt het een succes. Zetten wij de puntjes op de i.
We kunnen een interieur project trouwens ook helemaal turn key opleveren, heb je nergens geen omkijken naar. Maar ook hiervoor geldt, ieder z'n ding.
Fijne avond en bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek. 073-5325216
terug

succes