Die zit

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Vanmorgen had ik een inspirerende presentatie voor een nieuw restaurant concept. Mijn ideeën werden goed ontvangen en er werden positief kritische vragen gesteld. Waarom kies je voor een bepaalde vormgeving? De mogelijkheid om een keuze te motiveren is natuurlijk altijd de beste manier om tot een goed geheel te komen, maar dan moet je wel dit soort vragen kunnen stellen.
Waarom kies je bijvoorbeeld voor een bepaald type stoel of fauteuil. Ik zou je willen adviseren om een balans te zoeken in wat je mooi vind en wat praktisch is. In het geval van meubels, wat lekker zit. Kies je puur voor design, dan zul je financieel een flinke buffer moeten hebben, want voor een designstoel die ook nog eens lekker zit moet je in de portemonnee.
Overigens valt over zitcomfort ook niet echt te twisten, als je alleen al naar het postuur van iemand kijkt kan precies dezelfde stoel een wereld van verschil zijn.

Even terug naar de balans, dat is sowieso altijd een goeie basis om samen ergens te komen. Kies je voor een balans in meubilair dan kun je nog voor een spannend geheel gaan. Niet alles hoeft namelijk hetzelfde te zijn. Een mix van stijlen doet het vaak goed, ook zonder dat het studentikoos wordt. Al is dat laatste natuurlijk ook weer een subjectief gegeven. Zet je verschillende meubels kris kras door elkaar, of maak je groepen van stijlsoorten of kleuren. Experimenteer er maar eens mee, het maakt echt verschil.

Even nog praktisch; Heb je een restaurant dan wil je natuurlijk graag dat mensen wat langer blijven zitten en kies je voor gemakkelijk zittende stoelen. Mooie gestoffeerde modellen zien er fraai uit en dragen bij tot de gekozen sfeer. Beleving is voor een groot deel terug te vinden in het meubilair. Kies dus voor een meubel dat bij je zaak past. (ik kan er een boek over schrijven) Download hier mijn E-book als je er meer over wilt weten.

Terug naar het restaurant, of cafe. Dan kies je natuurlijk voor een ander model zetel. Is je publiek jong, oud, hipster of alternatief, al deze zaken zijn van invloed op je keuze. Succes en ik help je graag de juiste keuze te maken.
Bel me voor een vrijblijvend gesprek. 073-5325216

Overigens meubels plaats je niet alleen in de horeca, ik geloof in meer zitplaatsen voor de retail. Meer hierover in een volgende inspiratieblog.

fijne avond.
terug

Basis