Doe eens gek

- 18 May 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag noteren we de elfde van de elfde. Ja hoor, boeien! zul je misschien denken, maar in het zuiden van het land is 11 november het startschot voor het nieuwe carnavalsseizoen. Persoonlijk ben ik niet zo'n carnaval-vierder meer, maar in mijn jonge jaren des te meer, dus kan ik er wel degelijk over mee praten. Het gekkennummer, het getal elf, voor veel horeca bedrijven in het zuiden een uitgerekende kans om omzet te maken. Op een dag als deze worden bijvoorbeeld in den Bosch, Oeteldonk voor de gelegenheid, complete inrichtingen omgeturnd tot carnavaleske etablissementen waar het bier rijkelijk stroomt. Carnaval is dus niet alleen een leuk volksfeest, maar carnaval is ook kassa!
Vol bewondering heb ik staan kijken hoe voor een korte periode van zo'n dag of 5, complete interieurs worden (her) ingericht. Want niet alleen de praalwagens zijn tijdens deze dagen een lust voor het oog. Nee, in de meeste horeca bedrijven hangt tijdens carnaval een echte gemoedelijke zuidelijke carnavaleske sfeer. En dat begint dus op de dag van vandaag, de 11e van de 11e. Onze oudste zoon zag ik zojuist al voorbij komen met een gek jasje en rare hoed, dus dat komt goed ;-)

Zo'n manier van versieren en aankleden is natuurlijk ook een creatieve manier om je originele interieur te beschermen tegen al dat carnavalsgeweld. Voorzetwanden bieden bescherming aan lambrisering, stukwerk en ramen, en dan is het zaak om er tegelijkertijd toch iets leuks van te maken. Als je het goed aanpakt kun je er een jaar of 5 mee vooruit en hoef je na de 5 doldwaze dagen niet je hele interieur te vernieuwen. Als je het goed aanpakt maakt een goeie carnaval ook het verschil, ik ken zelfs horeca ondernemers waar 5 dagen carnaval 50% van de jaaromzet doet. Wow!

Is zo'n marathon van bier en wijn nou iet aan jou besteed maar wil je wel eens, misschien wel tijdens carnaval een leuke make-over. Bel me dan op mijn rechtstreekse nummer. 073-5325216 Alaaf.
terug

Oeteldonk