Doe je ding, doe wat je leuk vindt

- 19 May 2016 door Edwin Timmers -

Want wat je doet is toch ook wie je bent. Doe je iets waar je echt van houdt dan brengt dat vanzelfsprekend positieve energie teweeg. Ik geloof daar echt in, waar je dan ook de kost mee verdiend, probeer die positieve vibe te pakken te krijgen en vast te houden. Voor mij persoonlijk is het bijvoorbeeld belangrijk om andere mensen een goed gevoel over hun (werk) omgeving te bezorgen. Of dat nou een horeca interieur betreft of dat het een inrichting van een kantoor is, het maakt mij gelukkig om voor andere mensen een prettige sfeer te creëren.
Ja, jij hebt mooi praten met jouw baan, heb ik wel eens te horen gekregen. Ik praat dan ook graag over mijn passie als bedenker van interieurs, dat is dan ook mijn persoonlijke ding. Maar dat betekend natuurlijk niet dat ik geen oog heb voor andere zaken. Zoveel mensen, zoveel verschillen en wat de een geweldig vind, kan de ander geen snars interesseren. Mij gaat het om de passie. Ik heb met ingehouden adem staan luisteren naar een gepassioneerde champignonkweker die me alles kon vertellen over het groeiproces van zijn paddestoelen. Een ondernemer die technische installaties bouwt voor jachten van 50 miljoen neemt me eveneens mee in zijn verhaal achter zijn business. Zo heeft ieder z'n ding en doen er veel mensen wat ze leuk vinden.

In de liefde voor het vak zit 'm een groot deel van de kracht achter een onderneming. Dat werd me al tijdens mijn stageperiode ergens in de jaren '80 met de pol-lepel ingegeven als er overgewerkt moest worden. Liefde voor hetgeen je doet, dan hou je het het langst vol, dan vind je het ook geen probleem om eens langer door te moeten. Het is sowieso gemakkelijker te verkopen als je doet wat je leuk vindt, gewoonweg omdat je dan veel geloofwaardiger over komt.

Maar goed, projecteer het even op jezelf. Je hebt gewoon een veel leuker leven als je je brood kunt verdienen met iets wat je leuk vindt om te doen. Ben je van plan om een onderneming te beginnen, of wordt het hoog tijd om jezelf eens opnieuw uit te vinden. Stel jezelf de vraag waaróm je het zo doet en of je het echt leuk vind wát je doet. Er zijn namelijk altijd manieren om dingen anders aan te pakken zodat je weer je eigen kunt maken, datgene wat het best bij jou past.

Vaak heeft je omgeving een belangrijke invloed op je gevoel. Verandering van spijs doet eten, zo luidt het spreekwoord en da's niet voor niks zo. Geef je interieur een mooie make-over, introduceer een nieuwe menukaart of een heel andere manier van werken. Soms is het namelijk gewoon tijd voor verandering, daar is niks mis mee. Je ding doen evolueert namelijk ook, d'r zit groei in als je het anders zou willen zeggen. Ik had er vandeweek nog een leuk gesprek over met een horeca ondernemer die eigenlijk ongemerkt vast begon te roesten. Een middagje inspiratie deed wonderen voor hem.

Heb je behoefte om ook eens aan wat wonderen te werken, bel me dan gerust voor een vrijblijvend gesprek. 073-5325216
terug

Liefde