Don't Smoke

- 10 May 2016 door Edwin Timmers -

Alhoewel we er zo langzamerhand aan gewend zijn om niet te roken in de horeca is er de laatste tijd toch weer het een en ander te doen over het algehele rookverbod dat sinds 10 okt. 2014 van kracht is. Ook in de kleine cafés geldt, al is de kastelein zelf een echte verstokte roker, niet roken!
Veel gasten zoeken hun heil onder veranda's of op terrassen naast de entree. Wat op zijn beurt weer voor ergernis bij de niet rokers zorgt. Zij moeten door een gordijn van rook de weg naar binnen of naar buiten zien te vinden. Dat is dus wachten op het moment dat de overheid ook het roken op je terras gaat verbieden. Tja.

Hoe pak je zoiets als horeca ondernemer nou aan, als je een bruin cafe hebt en je rookt zelf een lekker sigaretje dan zul je daar inderdaad achter je bar afscheid van moeten nemen. dat is dan niet anders. Ik geloof dat een leuke rokersruimte goed kan werken.

Niet een telefooncel waarin je gasten ieder op hun beurt een peuk kunnen opsteken, maar een volwaardige horeca ruimte met dezelfde beleving als het niet rokers gedeelte. Misschien kun je er zelfs een schepje bovenop doen en maak je het je rokende gasten extra aangenaam met leuke decorstukken. Ze moeten tenslotte al afgezonderd hun ding doen. Ik durf dit gerust zo te stellen, ik rook namelijk zelf niet, maar neem absoluut geen aanstoot aan iemand die dat wel doet. Leven en laten leven zeggen ze ooit.

Ook al heb je maar een kleine zaak, een investering in een fraai, bijvoorbeeld door glas afgebakend rokersdeel verdiend zich altijd terug. Je moet je vooral niks wijs laten maken door allerlei firma's die zich aan je opdringen en dat voor een 10 k wel willen fiksen. Helemaal niet nodig zou ik zeggen. Met een beetje creativiteit maak je er een leuke upgrade van voor je zaak.

Heb je hulp of goeie ideeën nodig, bel me dan.
073-5325216
terug

rookverbod