Drank is een oplossing

- 17 April 2018 door Edwin Timmers -

In chemische zin is drank een oplossing. Drank is echter geen oplossing voor de crisis waarin de moderne man verkeert, maar het gebruik ervan voor enkelen misschien wel een gevolg. Tenminste, er zijn opiniemakers die menen dat de moderne man in crisis is. Ik denk niet dat ik een moderne man ben. Een ouwerwetse man dan? Nee, ook dat niet. Is eigenlijk ook niet zo interessant. Ik heb een groot zwak voor vrouwen die hun mannetje staan. Een zwak dat niets met lust te maken heeft.
Naast hem in bed zat een vrouw te krijsen. Echt wakker was hij vanwege een roes nog niet. “Wat doe jij hier?” riep ze. “Wegwezen, uit mijn bed!” Hij probeerde haar zo goed hij in zijn toestand kon tot rust te manen. “Doe toch eens rustig. Ik lig hier gewoon.” Een tweede vrouw kwam bij het bed staan. Ook zij had enige spanning in haar stem en riep hetzelfde. Hij gaf toe aan de verzoeken van de twee en rolde zich in het deken op de grond naast het bed. “Ik ga hier wel liggen,” zei hij en sloot zijn ogen.

De twee vrouwen namen hier geen genoegen mee en dwongen hem met porren de kamer te verlaten. Langzaam daalde zijn bewustzijn in. Deze kamer was inderdaad vreemd, net als zijn bedgenoot en haar vriendin. Ja, hij wist het weer. Hij had een feestje gehad in het huis van een vriend. In diens kamer was hij in een bed gekropen. Rond het ochtendgloren gaf hij gehoor aan de signalen van een volle blaas. Na het toiletbezoek was hij de verkeerde kamer binnengegaan. Daar vond hij wat hij zocht: een bed. Maar dat kon de vrouw niet weten.

De dertiger die me over dit voorval vertelde is een moderne man, een single. Omdat hij slapen wilde, kroop hij per ongeluk naast een vrouw in bed. De twee vrouwen waren duidelijk niet van moderne snit aangaande hun manbeeld. Ze vreesden een op seks beluste aap. In hun ogen kan een man niet gewoon moe zijn. Nee, drank is geen oplossing voor de moderne man in crisis. Wel is het een oorzaak van misverstanden.
terug

de

oorzaak

van

misverstanden