Durf je nek uit te steken

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Gelukkig hoor je het spreekwoord, "doe maar gewoon, dat is al gek genoeg" steeds minder. En terecht! Want ik geloof echt dat je onderscheidend moet zijn om jezelf te kunnen profileren als ondernemer. Of je nou in de horeca of retail actief bent, of je een restaurant of lunchroom hebt, met 'gewoon' ga je het in de huidige markt niet meer redden.Waar vroeger zelfs de chips alleen maar Paprika en Gewoon had, halen merken als Lays en Crocky alles uit de kast om met bijzondere en vooral onderscheidende smaken de markt te veroveren. Als jij jouw markt wilt veroveren zul je dus hetzelfde moeten doen.

Als ondernemer in de horeca heb je volop kansen om jezelf en je bedrijf in de schijnwerpers te zetten, de horeca is immers de proefvijver op gebieden als interieur trends en smaken. Vaak is het een kwestie van creatief zijn en lef hebben. Durf je best je nek uit te steken, maar ben je zelf niet zo creatief, huur die creativiteit dan gewoon in. Uiteraard heb je wel wat budget nodig om dingen te veranderen, voor een goed interieur moet je nou eenmaal wat over hebben, maar als je het goed aanpakt dan haal je snel rendement uit je nieuwe inrichting.

Overigens is alles niet met geld te koop, passie en betrokkenheid zijn dingen die je moet bezitten en kun je niet per kilo kopen. Passie, daar begint alles zo'n beetje wel mee. Het kan best zijn dat je al jaren in dezelfde inrichting staat te werken, en er zo een beetje de sleur in is geslopen. Met een mooi fris nieuw interieur krijg je gegarandeerd die passie weer terug. Het werkt dus 2 kanten op als ik zo vrij mag zijn.

Even nog over dat geld, een leuk hip interieur hoeft niet altijd goud geld te kosten, ook hier komt weer de nodige creativiteit om de hoek kijken. Met nieuwe kleuren andere verlichting, gewaagde combinaties en een een mix van bijvoorbeeld oude vintage en café stoelen krijg zomaar een totaal andere uitstraling. Wij bij Tribe bekijken overigens altijd eerst heel goed wat we kunnen hergebruiken en gaan daar mee aan de slag.

Wat belangrijk is dat je je persoonlijke smaak even overboord zet. Daarmee bedoel ik, als je thuis alle muren roomwit hebt omdat je dat mooi en lekker fris vind, moet je dat zeker niet in je restaurant ook doen. Maak gerust een statement en combineer gewaagde kleuren bij elkaar. Zo val je op, en dat is nou net de bedoeling.
Maar goed, ik snap best dat het allemaal wat complexer is dan ik het hierboven schets. Begin daarom bij het begin. Bel me voor een vrijblijvend inspiratie gesprek. 073-5325216
terug

proefvijver