Een duurzame inrichting geeft je voorsprong

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Als je erover denkt om je zaak eens een leuke make-over te geven, of zelfs een echte interieur verbouwing in gedachten hebt, ga dan beslist voor een duurzame inrichting. Natuurlijk is het voor sommige mensen wel even wennen om niet zomaar voor de laagste prijs te gaan, maar juist te kiezen voor duurzaam. Toch zou ik je willen adviseren om voor het laatste te kiezen, dan kies je voor de lange termijn.Uit eigen ervaring weet ik dat een interieur in de horeca vroeger maximaal 5 jaar mee ging en daarna in de kliko verdween, vandaag de dag gaat dat toch net even anders.

Ten tijden van de crisis zijn er legio bedrijven zich gaan richten op het goedkope segment, prijsvechters zoals Liddl, Aldi en Action doen het nog steeds goed, en toch zie je ook daar inmiddels een positieve verschuiving. Er zijn echter bedrijven (gelukkig steeds meer) die zich hun focussen op duurzaam. Duurzaam bouwen en ondernemen in de breedste zin van het woord. Waar duurzaam voorheen vooral geassocieerd werd met stoffig, is vandaag de dag duurzaam hip en hot.

Tip; Luister naar Jan Rotmans zijn boodschap, hij stelt dat bedrijven die op dit moment nog steeds geen duurzame missie hebben het niet gaan redden in de toekomst.

Hoe wordt duurzaam nou hip en hot? Tja, dat is natuurlijk niet zomaar in een paar zinnen samen te vatten, maar geloof me dat alles begint bij het idee. Een goed idee en een goed uitgewerkt plan. Je interieur kun je vrij eenvoudig een stuk duurzamer maken, heb je geen budget om in 1 keer een grote verbouwing te financieren, begin dan bijvoorbeeld met het vervangen van je conventionele verlichting voor LED lampen. Er zijn prima leveranciers waar je echt goede LED's met de juiste kleur kunt kopen.

Heb je ze eenmaal vervangen, dan gaat je stroomrekening vanzelf naar beneden en bovendien vertel je er een leuk verhaal mee aan je klanten of gasten. Dat verhaal is echt super-belangrijk in het duurzaam ondernemen. Probeer een echt verhaal te vertellen, zo creëer je voor jezelf en je onderneming een missie. Bel me gerust als je hulp nodig hebt om jouw verhaal helder te krijgen. Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216.

Tip; Kijk eens hoe we het bij dit duurzame restaurant in den Bosch deden.

LED lampen zijn een goed voorbeeld van hoe het eenvoudig anders kan, je meubels en andere interieur onderdelen kun je duurzaam uit laten voeren. Zo kijken wij bijvoorbeeld altijd voor we beginnen met verbouwen of er zaken uit je oude inrichting te zijn hergebruiken. op deze manier wordt je oude interieur opeens de basis voor iets nieuws in plaats van dat het je geld kost om het af te voeren.

ik hoop je met deze blog te hebben kunnen inspireren.
Fijne dag en een goed weekend.
terug

LED lampen