Een goed foto-momentje, of liever toch niet

- 05 July 2016 door Edwin Timmers -

Fotomomentjes, sinds de opkomst van de smartphone worden er meer foto's gemaakt dan ooit tevoren. Op zich een goeie ontwikkeling, het is sowieso fijn als je bepaalde momenten vast kunt leggen om ze later nog eens terug te kunnen kijken. Als je het als horeca ondernemer voor elkaar weet te krijgen dat er in of van jouw zaak veel foto's gemaakt worden, dan levert dat automatisch reclame op. Mensen delen deze foto's namelijk massaal op de sociale netwerken en als het gemakkelijk is om jouw bedrijf te taggen, dan ben je regelmatig gratis in beeld.
Zorg er dus voor dat je gerechten de moeite waard zijn om te fotograferen, food foto's doen het prima bij een groot publiek. Complementaire kleuren komen op een bord net zo goed tot z'n recht als in een interieur. Met andere woorden, het is een goeie zaak als de kleuren van een bepaald gerecht fraai afsteken tegen de achtergrond waarop ze gefotografeerd worden. Om niet al te technisch te worden in deze blog zou ik je dan ook graag willen adviseren om eens goed te kijken naar de foto's van David Loftus. Deze wereldberoemde fotograaf is een ware kunstenaar op food fotografie gebied en is de vaste fotograaf van Jamie Oliver, maar ook van Bart's Fistales. Check zijn website, of schaf bijvoorbeeld het laatste boek van Bart aan, hierin vind je prachtige plaatjes en inspiratie voor het zelf creëren van zulke fotomomenten.

Toch zit er een keerzijde aan die momenten, vandaag nog hoorde ik het bericht dat mensen zonder smartphone iets, (in dit geval een muziekfestival) veel intenser beleven. 100 bezoekers werd gevraagd om hun smartphone in te leveren en wat bleek, de meeste van deze mensen hadden een hogere waardering voor hetgeen ze die dag beleefden, dan de mensen mét mobieltje. En als je erover nadenkt is het eigenlijk ook logisch. Los van al die appende en surfende lieden in restaurants, zie je steeds vaker mensen een compleet concert, natuurverschijnsel, optreden of whatever, via hun telefoon of zelfs tablet vastleggen. Tja, dan kun je natuurlijk beter gewoon thuisblijven en lekker je tv aanzetten, zit je eerste rang en heb je nog een groter scherm ook.

Of je het nou een fotomoment noemt of niet, als je ervoor zorgt dat je interieur, je presentatie en ook je personeel, zelfs je hele bedrijf gezien mag worden, dan ben je als ondernemer goed bezig. Als andere mensen dat graag op de gevoelige plaat vast willen leggen is dat alleen maar een compliment. Wil je nou graag eens een keertje brainstormen om jouw bedrijf echt fotogeniek te maken. Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Fijne avond.
terug

CLICK