Een goed idee is goud waard

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Alles begint met een goed idee, wat je ook doet. In welke business je ook werkzaam bent, een goed idee is goud geld waard. Wil iets nieuws beginnen, of wil je jouw bestaande bedrijf, restaurant, cafe of kantoor een interieur make-over geven? Begin dan bij het begin, het idee!Ben dus niet bang om te investeren in dat eerste traject, een goed idee betaald zich dubbel en dwars terug.

Vaak kom ik ondernemers tegen die in grove lijnen al wel een idee hebben, maar het aan mij overlaten om de zaken helder te krijgen en conceptmatig uit te werken. Op deze manier kunnen ze zich met hun eigen werk bezighouden, ieder z'n ding zei een bevriende horeca ondernemer met laatst nog. En daar heeft ie helemaal gelijk in. Ik zeg dan ook altijd, zet mij niet in een keuken om voor 80 gasten te koken, dan wordt het niks, laat andersom het werk dan ook aan een specialist over.

Een idee is nog geen tekening, maar zelfs dat is geen punt volgens mij. Het idee is echt het allerbelangrijkst. Natuurlijk heb je in een later stadium tekeningen, kleurvoorstellen, materiaaladviezen en moodboards nodig om de zaken te verduidelijken, maar al deze dingen staan in dienst van het idee.
Durf dan ook geld uit te geven aan een goed idee en werk het dan op je gemak uit.

Zijn er mensen met leuke ideeën binnen je huidige organisatie? Nee! Wedden van wel! Haal je mensen eens uit hun comfortzone, dat levert verrassende dingen op. Ga met ze naar het strand, laat ze op de Veluwe een middagje brainstormen of trek er samen eens op uit om een weekendje lekker primitief te kamperen compleet met Caveman style cooking. Schrijf alle wilde ideeën op zonder over de uitvoerbaarheid na te denken.
Distilleer er later het beste uit, ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

succes en veel inspiratie.
Bel me gerust als je hulp nodig hebt.
Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216
terug

ieder z'n ding