Een inspirerende werkplek doet wonderen

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

Jawel, het is echt zo. Een inspirerende werkplek zorgt ervoor dat je werknemers zich prettig voelen en kan dus echt wonderen verrichten. Vandaag las ik een artikel op Sprout.nl (moet je trouwens ook eens doen) waarin een aantal echt vette kantoren beschreven worden. Een echt inspirerende werkplek gaat verder dan een pingpongtafel, zo wordt er gesteld en daar zijn wij van Tribe het helemaal mee eens. Ga als ondernemer dan ook met je kantoor interieur voor beleving.
Lees hier het artikel van Sprout

Mensen zijn nou eenmaal gelukkiger in een inspirerende omgeving. Een interieur waarover goed is nagedacht, met mooie materialen uitgevoerd, waar je jezelf niet tussen 4 muren opgesloten voelt maar waar je geïnspireerd wordt brengt gegarandeerd iets positiefs in beweging. Daar hoeft geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben. Zo neem ik vaak de horeca als voorbeeld; 1. Omdat de horeca vaak voorop loopt als het gaat om interieur en presentatie. 2. Juist de horeca weet mensen een goed gevoel te geven door ze een fijne omgeving te bieden.

Ik heb me dan ook vaak verwonderd over het feit dat er nog steeds kantoren gebouwd worden waarin meters aan systeemplafonds en dito wanden worden geplaatst. Een paar rollen tapijt en enkele ficussen moeten het dan goed maken. Fout dus! Daarmee ga je tegenwoordig absoluut de wedstrijd niet meer winnen. Mijn advies is dan ook, bespaar jezelf de kosten van die meters systeemplafond en volg de contouren van het gebouw. Hoeveel mooier is het bijvoorbeeld om een stoere betonnen structuur te laten zien. Daarmee heb je al een stukje beleving te pakken.

Nog recent zorgden wij voor de metamorfose van bijna 1000 vierkante meters kantoor oppervlakte van Tribal en Easy internetmarketing. Beide bedrijven zijn aan Google gelieerd en toch zaten deze mensen letterlijk in spuuglelijke hokjes te werken. Reeds 3 maanden na de verbouwing stelde CEO Frank Trienen dat door het hippe nieuwe interieur, het niet alleen gemakkelijker was geworden om mensen te werven, maar dat ook het ziekteverzuim flink was teruggelopen. Bovendien was de werksfeer enorm verbeterd en de productiviteit omhoog gegaan. Hadden we jaren eerdere moeten doen, zo kreeg ik meer dan eens te horen, 'ik ben nu hartstikke trots op ons kantoor'.

Zoiets klinkt mij als verantwoordelijke interieur ontwerpen natuurlijk als muziek in de oren, en ik geloof ook werkelijk dat elk bedrijf eens serieus naar zijn omgeving waar mensen werken zou moeten kijken. Ik roep wel eens gekscherend; 'Hier zou ik nog niet dood gevonden willen worden' maar vaak is het werkelijk verbazingwekkend hoeveel mensen het klakkeloos accepteren om in een ruimtes minden dan een kippenhok te moeten werken. Als je je beseft dat je de meeste tijd op je werkplek doorbrengt dan zou ik zeggen; Tijd om er iets aan te doen.

Bel me gerust, dan maken we samen het begin.
Dit is mijn rechtstreekse nummer; 073-5325216
fijne avond
terug

verwonderd