Een onbewoond eiland

- 21 July 2017 door Edwin Timmers -

Meer dan eens wens ik mezelf op een onbewoond eiland, met als gevolg volledige onbereikbaarheid en de wetenschap dat er niks aan te doen valt. Als ik zo wat ondernemers om mij heen spreek, dan komt dit onderwerp (vooral nu de vakantie echt in aantocht is) steeds vaker naar voren. Druk eens wat vaker op de uit knop! "Nee, dat lukt echt niet, ik moet namelijk altijd bereikbaar zijn!" Tja, in zekere zin begrijp ik het ook nog eens, maar snappen doe ik het niet. Nu de 24-uurs economie langzaam maar zeker gemeengoed lijkt te worden dien je als ondernemer zo'n beetje altijd stand-by te zijn, tenminste, dat zou je kunnen denken. Je zou zomaar een klant kunnen mislopen omdat je even niet bereikbaar was. Vervelend. Toch geloof ik echt dat het allemaal wel mee zal vallen, even niet bereikbaar is geen punt. Als horeca ondernemer zou je zelfs een compleet nieuw horeca concept kunnen bedenken rondom dit z.g.n. offline thema. -Uit- is de knop UIT.
Terwijl generatie Z opgroeit in een wereld waarin iedereen 24/7 online is ,zie je vooral bij de mensen die net zoals ik even een paar jaar ouder zijn de behoefte aan even geen prikkels. Even offline zijn dus, maar wel met de wetenschap dat je elk moment de knop weer op 'on' kunt zetten. Bij evenementenlocatie de Fabrique in Maarssen passeert dit thema serieus de revue in hun bedrijfsvoering. Juist daar waar de business bestaat uit zakelijke klanten is er een grote behoefte aan zo'n onbewoond eiland.

Hoe vet zou het namelijk zijn als je een ruimte zou maken waar je niet gestoord kan worden door je telefoon. Neem er vervolgens vrijwillig plaats en je krijgt geen enkel app-je, Instagram, Facebook bericht of Snapchat signaal, laat staan dat je gebeld kan worden. Het vacuüm van het onbewoonde eiland, maar binnen handbereik. Hoe vet is dat! Richt je deze ruimte ook nog eens met veel beleving in in dan geloof ik er echt in. Dan wordt offline zijn opeens cool.

Een leuke inrichting waarin je je bijvoorbeeld ruim een halve eeuw terug in de tijd waant is niet alleen cool om te zien, het gevoel klopt ook nog eens helemaal. In een mooi vintage interieur passen geen bellende of appende mensen, richt daarom zo'n ruimte in met lekker zittende fauteuils, sofa's of ga desnoods voor hoogpolig tapijt. Draai lekker in het gehoor liggende muziek, of zorg dat er fluitende vogeltjes te horen zijn. De experience an sich en je gasten doen de rest. Wedden dat het werkt.

Lijkt het je leuk om na de vakantie je eigen onbewoonde eiland te creëren! Neem dan vrijblijvend contact op. Fijn Weekend
terug

sorry

no

signal

here