Eenvoud siert alles

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Of het nu om je menukaart gaat, de presentatie van je gerechten, of de inrichting van je interieur, eenvoud siert alles. Dit principe geldt voor de horeca, maar ook voor de retail. Zelfs als je een kantoorpand hebt dat je opnieuw wilt inrichten is eenvoud de beste basis. Maar even terug naar de horeca. Een eenvoudige menukaart zorgt bijvoorbeeld voor een prima overzicht, dit geldt voor je gasten maar natuurlijk ook voor je keuken. Keuze uit niet meer dan 7 verschillende voor en hoofdgerechten maakt je inkoop een stuk eenvoudiger en bovendien kun je er zo beter voor zorgen dat hetgeen je uitserveert echt goed is.
Vanalles wat betekend namelijk vaak middelmaat, en da's nou juist wat je niet moet willen. Veel is verwarrend en maakt keuzes voor je gasten lastig. Veel is ook moeilijk definieerbaar, je identiteit ofwel je verhaal vertel je dan ook veel gemakkelijker als je het eenvoudig houdt. Ben je een kei in BBQ, ga dan niet moeilijk doen met allerlei nevengerechten, maar richt je op datgene waar je echt goed in bent. Daarmee onderscheid je jezelf en weten je gasten dat ze bij jou de beste Spareribs krijgen. Basta, dus daar komen ze voor.

Zo werkt het ook met een interieur, een eenvoudige basis zorgt ervoor dat de details er echt uit knallen. Kijk eens door je oogharen, als je dan nog steeds alle kanten uit wordt getrokken, is het echt te druk, blijft alles 1 tint dan is het tijd voor een leuke interieur make-over. Even opruimen wil trouwens ook wel eens helpen, met tijd en wijle raakt elk interieur verstrooit, dan moet je er gewoon ff met de bezem door.

Eenvoud siert, zelfs kitsch komt beter tot z'n recht in een eenvoudige omgeving. Overigens kun je zelfs een superdrukke inrichting op een eenvoudige wijze benaderen. Het gaat erom dat je duidelijke keuzes maakt, dan weten je gasten waar je voor staat. Als ze met 1 blik kunnen zien wat voor stijl jij hebt doe je het goed. Het is dan ook goed om voor jezelf eens na te gaan of je in een paar zinnen kunt aangeven waar jouw onderneming voor staat. Het is helemaal niet erg als je daar even goed voor moet gaan zitten, dan wordt je bewust van de kracht die eenvoud je kan geven.

Ik geef je even m'n nummer, heb je behoefte aan een inspirerend gesprek om jouw business een stuk eenvoudiger te maken. Bel me dan voor een vrijblijvend gesprek. 073-5325216. Of misschien stuur je liever een mailtje, da's nog eenvoudiger. Fijne avond.
terug

echt goed