En nu opruimen!

- 31 May 2016 door Edwin Timmers -

Misschien lijkt het er nog niet echt op, maar zo langzamerhand gaan we weer richting het voorjaar. Met de komst van de eerste zonnestralen ontstaat er bij veel mensen ook de behoefte om eens even lekker met de bezem door de zaak heen te gaan. Heb je een horeca bedrijf, dan kun je de gelegenheid aangrijpen om even weer orde op zaken te stellen. Verstrooiing ligt namelijk altijd op de loer en voor je het weet is je interieur een ratjetoe van allerlei zaken die er niet thuishoren. Vandaag nog was ik bij een goeie klant van me die me had uitgenodigd om samen weer eens goed te kijken naar overbodige prullaria in het interieur en exterieur.
Nu heeft dit horeca bedrijf een oppervlakte van meerdere hectaren, dus is zo'n scan (om het maar even zo te noemen) beslist geen overbodige luxe. Al snel kwamen we tot de conclusie dat je op 1 locatie bijna struikelde over de vlaggen, banieren, reclameborden en bewegwijzering. Zonder zo'n scan zouden er zomaar nog enkele exemplaren meer bij kunnen komen. Als je er samen bewust en met andere ogen naar probeert te kijken zie je opeens dat het eigenlijk best anders kan, beter zelfs.

Voor een vervelende verstrooiing hoef je uiteraard geen 10.000 m2 aan horeca bedrijf te hebben, rommel ontstaat op elke plek. Het hoeft overigens in zijn geheel niet om rommel of rotzooi te gaan wil iets erg storend op jou of je gasten overkomen. Je wordt er een beetje bedrijfs-blind voor, maar probeer gewoon eens na te gaan of dat ene bakje, vaasje, reclameposter, vlag, fles of folder nog relevant is in je interieur. Wedden dat je snel een hoop zaken tegenkomt die je liever kwijt dan rijk bent. Bijkomend voordeel van opruimen is dat het een stuk handiger schoonmaken wordt.

Natuurlijk moet je niet opeens al je decoraties de deur uit doen, maar prullaria mag je best in de kerstdoos stoppen, wat mij betreft in de kliko. Je zult niet geloven hoe vaak ik in juni nog kerstlampjes tegen kom in diverse restaurants of andere horeca bedrijven. Niet uit laksheid, maar gewoonweg omdat ze over het hoofd worden gezien, soms omdat het eigenlijk best gezellig is. ;-) ai.
Opruimen dus, en snel een beetje, het voorjaar komt er zo aan.
Fijne avond.
terug

Opruimen