Even extra Gas Bijgeven

- 31 May 2016 door Edwin Timmers -

Vaak moet je op het laatst nog even flink gas geven wil je als winnaar over de finish komen. Gewoon stug volhouden, want in plaats van gas terugnemen kun je beter nog even wat gas bijgeven. Wil je een scherpe bocht doorkomen moet je ook niet op de rem gaan staan, met ondernemen is het al net zo. Heb je een winkel, een restaurant, misschien wel een kantoor vol met personeel, en gaat het even niet zo lekker. Probeer dan jezelf te herpakken en in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten is het goed om juist plannen te maken. Even die kick voelen van de hernieuwde energie en gaan met die banaan.
Een nieuw interieur of inrichting helpt vaak om een frisse start te maken, dat kan overigens best zonder onnodig overbodige kosten te maken. Het is een kwestie van creatief zijn en goed doordacht aan het werk gaan. Een plan de campagne, ofwel een goed idee daar begint het mee. De grootste fout die je kunt maken is om zomaar te beginnen en dan maar zien waar het schip strand. Maak eerst een plan en investeer in een goed idee om daarna ff flink te gassen.

Nou heb ik meerdere malen meegemaakt dat ondernemers koudwatervrees kregen, gewoonweg omdat ze niet bekend waren met verbouwingen en alles wat daar bij komt kijken. Mijn vraag is dan of ze gestrest worden als er 100 gasten in hun restaurant zijn? Of als het een winkel betreft wanneer op koopavonden het er bij de benen uithangt? Nee hoor, da's geen probleem, dat zijn we wel gewend, is dan steevast het antwoord. Nou, ik anders wel! is dan mijn persoonlijke reactie. Vrijwel meteen ziet zo'n ondernemer het licht ;-) Ieder z'n ding, en dat geldt natuurlijk ook voor het verbouwen van je interieur. Zet mij niet in een keuken om voor 100 mensen te koken, maar geef me een interieur waar 500 mensen kunnen vertoeven en ik voel me helemaal top.

Op zo'n moment moet je even diep zuchten, soms echt over stalen zenuwen beschikken en gewoon maar gas bijgeven. Dan komt het goed, zorg wel dat je de juiste mensen op de juiste plek hebt. Fijne avond en bel me gerust, dan maken we samen een proefrit.
terug

kick