Even pas op de plaats en dan terug naar de basis

- 18 May 2016 door Edwin Timmers -

Wat is er in de loop van de jaren veranderd en zijn die veranderingen positief geweest voor je business? Heb je dat jezelf wel eens afgevraagd of ben je zo verdraaid druk druk druk geweest dat je volledig op de automatische piloot vaart. Met regelmaat kom ik zulke ondernemers tegen in de horeca. Ze hebben zich helemaal het apenzuur hebben gewerkt en nooit de tijd genomen om even pas op de plaats te doen. Zo wordt een menukaart bijvoorbeeld in de loop der jaren te uitgebreid, het interieur te rommelig en verlies je hetgeen waar het allemaal ooit om begonnen is volledig uit het zicht.
Daarom is het goed om even pas op de plaats te doen, kijk naar een afstandje naar je bedrijf of laat er door een specialist naar kijken. Het levert je gegarandeerd inzichten op waar je iets mee kunt. Een nieuwe eenvoudigere menukaart waarmee je weer terug naar je basis gaat geeft nieuwe energie. Zoiets werkt aan 2 kanten positief, je gasten worden verrast door je vernieuwde insteek en je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker door het simpel te houden. Simpel maar goed, dat werkt.

Een interieur evolueert in de loop der jaren, daar is niks mis mee en ik juich het zelfs toe als een inrichting in beweging is. Zorg er wel voor dat er geen verstrooiing ontstaat, in de horeca is dit nogal eens het geval. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld lelijke plastic bakjes, oude posters of kapotte lampen die je niet meer opvallen. Je ziet ze gewoonweg niet meer om de simpele reden dat je er blind voor wordt. Sterker nog, ik laat zelf regelmatig ons atelier scannen op dit soort zaken. Knap irritant als je interieur adviseur bent en je hebt je eigen toko niet in orde. Toch? Vandaar :-)

Voor je interieur geldt dus eigenlijk hetzelfde, even pas op de plaats en terug naar de basis. Zo doe ik het ook en daarvoor hoef je niet gelijk je hele tent te verbouwen, een keer flink de bezem door je zaak doet soms al wonderen. Je meubels op een andere plek, een ander kleurtje en voilà! Download hier gratis mijn e-paper 10 tips voor een top interieur. Hierin vind je 10 budget-vriendelijke tips om jouw zaak even een flinke winterbeurt te geven.
Fijne avond en bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek. 073-5325216
terug

scannen