Fifty shades of grey

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Regelmatig geef ik kleuradviezen en steevast komen 50 tinten grijs voorbij. Overigens wel handig, want als het ijs nog niet gebroken was, dan heb je de lachers opeens wel op de hand. Toch is het zo gek nog niet om een aantal tinten grijs, 50 stuks lijkt me dan wel weer wat overdreven, toe te passen in je interieur.
De kleur grijs laat zich namelijk gemakkelijk combineren met zowat alle andere kleuren en materialen.

De Bossche school, een architectuurstroming die met name gebaseerd is op de gulden snede verhoudingen en sobere kleuren en materialen was haar tijd ver vooruit en past de kleur grijs, minstens 50, al sinds jaar en dag met grote regelmaat toe.

Beton- of cement-grijs zijn bijvoorbeeld veel toegepaste tinten grijs, combineer deze materialen met hout, glas en staal en je hebt een prachtige tijdloze stijl te pakken. Het mooie ervan is dat je grijs met het grootste gemak met leuke felle kleuren kunt combineren. Vloeken doet het bijna nooit.

Experimenteer er maar eens mee. (deze tip is ook geschikt voor de slaapkamer) Koop een half liter blik latex en verdun het elke keer met gelijkmatige eenheden water.
Je kunt dan gemakkelijk op een stukje massief vurenhout een mooi kleurengamma opzetten. Van daaruit combineer je grijs met andere kleuren en vooral materialen. Door het sobere karakter van grijs gaat een ander materiaal automatisch spreken. Probeer maar eens een combinatie van bijvoorbeeld een klassieke velours bank en grijs, of een prachtige olijfboom tegen een achtergrond van grijstinten. Je kunt hout ook natuurlijk laten vergrijzen, gewoon de zon en wind z'n werk laten doen. Prachtig!

Op een kantoor, in de horeca of winkelbedrijven, grijs kun je moeiteloos en ongestraft in veel tinten toepassen. En ben je een echte liefhebber, bewaar de 50 tinten dan voor je slaapkamer.

Een serieus kleuradvies nodig, bel me dan.
073-5325216
terug

Experimenteer