Fit in Twintig Achttien

- 15 January 2018 door Edwin Timmers -

Wat gezond is voor jezelf, geldt ook voor je onderneming. Beweging, vooruitgang, niet stil zitten maar ga voor de fast forward modus. Je houdt er je conditie mee op pijl, je lijf en leden gezond en je onderneming lekker dynamisch. Als je echt vooruit wilt komen moet je proberen vooruit te denken. Stilstand is achteruitgang om maar eens een dooddoener te citeren. Maar verrek, het is waar.
Heb je jouw zaakjes mooi voor elkaar? Zijn de tafeltjes van je restaurant avond aan avond dik bezet? Mooi, Sit back and relax man! zouden veel mensen zeggen. Op z'n tijd niks mis mee, kun je lekker de batterijen even opladen en nadenken over je volgende zet. Want zo zou het moeten zijn geloof ik. Als ik bijvoorbeeld na een paar jaar een interieur wat we hebben gebouwd terugzie en er is niks veranderd dan is er in mijn ogen toch iets mis gegaan, ook al hebben we er destijds nog zoiets moois van gemaakt. Een onderneming is als een levend wezen, waarvan alle onderdelen voortdurend aandacht nodig hebben om te kunnen doorgroeien. Als ondernemer ben je dus nooit klaar.

Bedenk nieuwe gerechten, ook al zet je ze nooit op de kaart. Laat een maf interieur ontwerpen, ook al voer je het nooit uit, het geeft je een energie-boost. Probeer 10 dingen, waarvan er 7 mislukken, maar waarvan er 3 succesvol blijken. Het zorgt ervoor dat je bedrijf fit blijft. Focus! Start niet 1-2-3 een eigen kledinglijn als je restaurant een poos mooie cijfers laat zien. Investeer in je core-business maar zorg wel dat hobbyprojecten leuk blijven. Als die kledinglijn blijft lonken komt ie er vast wel eens, maar zorg dat je energie naar de juiste zaken gaat.

Heb je het gevoel vast te zitten, probeer dan je onderneming eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Gooi in gedachten eens alles overboord en start helemaal opnieuw. Da's verdomd lastig, maar heerlijk verfrissend. Vraag eens een specialist om zijn expertise op dat gebied aan te wenden. Tja, alles is al eens gedaan, hoor ik je denken. Dat is zo, maar jouw onderneming is niet dat van de buurman, zo heeft ieder een unieke manier van werken en met de juiste tools kan elk bedrijf onderscheidend worden. Dit besef is cruciaal en zorgt dat je in beweging blijft. Keep Moving, never sit still!

Fijne avond en stuur me gerust een bericht als je graag eens een middagje met me wilt sparren.
terug

niet

stil

zitten