Food is Art

- 27 May 2016 door Edwin Timmers -

Inmiddels al weer zo'n 10 jaar geleden bedacht ik deze slogan voor het restaurant van Marc en Jolanda Dijkstra, Promessa in Eersel. Het voormalige sterren-restaurant de 8-zaligheden was destijds serieus toe aan een nieuw imago, aan verjonging, aan een echte make-over. Na goede koffie en rijp beraad kreeg ik de opdracht om een splinternieuw, modern interieur te ontwerpen. Om de nieuw ingeslagen weg kracht bij te zetten bedacht ik de slogan 'Food is Art'. Deze paste prima bij het horeca concept dat Marc en Jolanda voor ogen stond en bovendien vertelden we zo in slechts 3 woorden precies het verhaal van Promessa.
Food is Art staat namelijk symbool voor de liefde en passie voor koken en hospitality die de gasten ervaren in het restaurant van Marc en Jolanda. De nieuw ingeslagen weg legde het echtpaar geen windeieren, heel food-minnend Kempen sprak over de bijzonder nieuw ingeslagen weg. Vriend en vijand waren het over 1 ding eens. Wat een lef had dit ondernemersstel om een begrip als de 8-zaligheden te verruilen voor een modern restaurant concept. Een gouden zet zou achteraf blijken.

Food is Art brengt inmiddels tevens de andere passie van chef Marc Dijkstra voor het voetlicht. Kunst, met name de schilderkunst. En over dat laatste wil ik het in deze blog graag even hebben. Wat mij betreft zou er in de horeca namelijk meer aandacht besteed mogen worden aan kunst. Geen decoratie, maar kunst. Het is de manier om een saaie wand nieuw leven in te blazen. Het mooie van kunst is dat je kunt wisselen als je behoefte hebt aan iets anders.
Bij de kunstuitleen vind je de meest uiteenlopende kunstenaars in evenzoveel stijlen voor een faire prijs.

Ben je net zoals chef Marc Dijkstra zelf een begenadigd kunstenaar dan biedt je eigen zaak natuurlijk een prachtig platform om je werk te tonen. Ben je minder getenteerd met penseel en kwast dan zijn er wellicht anderen die graag willen exposeren in je bedrijf. Vraag een specialist wel om een gedegen advies, anders loop je zomaar de kans om voor schut te gaan met 'huisvrouwen-knutselkunst'. Met alle respect voor de hobby van deze dames, maar hier zitten gasten in de regel niet op te wachten. Laat je op dit gebied daarom goed adviseren.

Een kunstenaar verteld door zijn werk een verhaal, dat verhaal maakt het interessant en onderscheidend. Natuurlijk zijn er prima decorateurs en kleuren adviseurs, zij kunnen je helpen om de basis te leggen als je erover denkt om je interieur met kunst te verfraaien. Een mooi schilderij vraagt soms namelijk om een witte muur, maar een andere keer komt een doek beter op een zwarte muur tot z'n recht. Met een groot doek kun je een saaie wand opeens een heel ander cachet geven. Denk er eens over, of neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies. Fijne avond.
terug

kunst