Ga ervoor en pluk de dag

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Gisteren zat ik samen met mijn Vader gezellig een hapje te eten op mijn favoriete stek op Vlieland toen ik me opeens het onderwerp van deze inspiratie blog bedacht. Al een tijdje geleden nam ik me voor om samen met mijn vader op stap te gaan. Sinds mijn moeder op 12 mei vorig jaar overleed wilde ik wat meer tijd met hem doorbrengen, maar zoals zo vaak, wordt je geleefd in zo'n situatie, dus kwam het er maar niet van.
Niet denken maar doen, schreef ik laatst al eens. Nou dat geldt natuurlijk ook voor een voornemen zoals dit. Gewoon een datum plannen en ervoor gaan Pluk de dag, 'het is zo dadelijk' zou mijn moeder gezegd hebben.

Nou is een weekend trip naar de Wadden natuurlijk iets heel anders dan een nieuwe business starten of eens een grondige metamorfose van je bedrijf te ondergaan. Toch komt het op hetzelfde neer. Je kunt zoveel plannen maken als je wilt, zo lang je ze niet uitvoert blijven het plannen en verwateren ze na verloop van tijd.

Heb je echt een goed idee, ga er dan mee aan de slag zou ik je willen adviseren. Natuurlijk kun je flink op je bek gaan, maar dat is dan ook alles. En ja, wat kan er nou daadwerkelijk gebeuren. Heb je een goed idee, en kun je er met heel je hart voor gaan. Doe het dan. Start er mee, dan kun je niet meer terug. Uiteraard is het soms eng, en als je er lang over nadenkt of er met te veel andere mensen over praat is er altijd wel een reden te bedenken om het niet te doen.

Verbeeld je eens dat jouw ouders bij je eerste stapjes hadden gezegd, stop er maar mee, het lukt toch niet, dat hebben we zonet al gezien. De aanhouder wint, en dat is echt zo. Geloof je ergens heilig in, start er dan nog vandaag mee.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, nee natuurlijk niet. Eigenlijk Bullshit als je er goed over nadenkt. Waarom zou je iets niet gaan doen omdat een ander er niks van bakt, of andersom. Echte ondernemers, of je nou in de horeca in de leisure, of in de retail actief zijn, kijken niet te veel naar anderen, maar volgen hun eigen koers. Ga maar eens na hoe die ondernemers het doen die je echt bewonderd.

Voor mij is Richard Branson zo'n voorbeeld, hij is niet bang om op z'n bek te gaan, laat staan om fouten te maken. Dat lef heeft 'm tot een van de meest bewonderde entrepreneurs ter wereld gemaakt.
Hij heeft het initiatief naar zich toegetrokken en niks afgewacht en daarmee het verschil gemaakt.

Loop je dus al langer rond met een idee, al is het maar om je interieur eens grondig te verbouwen. Misschien wil je wel design meubels gaan ontwerpen of aanschaffen, of wie weet heb je een geweldig idee voor een internet business.
Of zoals ik dit weekend eens echt quality time met m'n vader doorbrengen.
Pak je bloknote, schrijf op wat je maandag te doen staat. Sterker nog, start er gewoon vandaag mee.

Bel me gerust voor een inspiratie sessie.
073-5325216
terug

Richard Branson