Geef jezelf een inspiratie injectie

- 01 June 2016 door Edwin Timmers -

Ik schreef het al eerder, soms moet je jezelf even kietelen. Puur om de ontspanning, om lekker even bij te tanken en uiteraard om inspiratie op te doen. Afgelopen weekend waren mijn vrouw en ik weer eens op Vlieland, ons favoriete waddeneiland waar we eigenlijk bij toeval eens door mijn werk, een ontwerp en verbouwing van een horeca interieur, terecht kwamen. We zijn er vervolgens nooit meer echt weggegaan. Afgelopen weekend noemde ik Vlieland zelfs nog, 'my home from home'. Echte liefde dus. Het kader van water om het eiland heen geeft mij juist de ruimte om buiten de kaders te denken. Misschien spoelt elke golf vanaf Harlingen wel de beperkingen in mijn denken weg, wie zal het zeggen. Wat vast staat is dat dit eiland een op mij ongekende inspirerende werking heeft.
Dit laatste geldt voor meer mensen, Het Ibiza van het Noorden zoals Vlieland de laatste tijd ook wel genoemd wordt, trekt een schare aan kunstenaars en creatievelingen. Op het eiland zelf wonen veel creatieve ondernemers die met name in de horeca en het toerisme zichzelf in de picture spelen. Inmiddels mogen wij Willem en tante Joep tot een van onze beste vrienden scharen en dan heb je ook gelijk een bijzonder creatief stel te pakken. Tante Joep bakt taarten waar Martine Bijl haar vingers bij aflikt en Willem is een begenadigd kok. Beide zijn ze dol op interieurs en met name designmeubels. In Willem en Tante Joep's restaurant zit je dan ook niet zomaar op een kringloopstoeltje.

Inspirerend zijn onze gesprekken en verhalen, terwijl op de achtergrond de meeuwen moord en brand schreeuwen. Wij vinden het prachtig. Bij toeval raakten we zaterdag in gesprek met Bojan, deze sympathieke Vlielander runt, op niet onverdienstelijke wijze, een filmhuis en ijssalon in de dorpsstraat. Bojan vroeg me om ons animatie filmpje even te mailen, dat was het eigenlijk. Kopje koffie op straat, gezellig! Een ideetje over zitmeubels voor zijn openluchtbioscoop zomers in de duinen inspireerde voor een spontaan kampvuur op het strand. Wederom leuke gesprekken onder het genot van een biertje. De wind, het zand de zee, ik absorbeer de elementen en ik voel dat de batterijen weer worden opgeladen.

Ga voor jezelf na waardoor je geïnspireerd wordt en gun jezelf ook zo'n injectie. Neem daarna vrijblijvend contact op om samen te brainstormen. Fijne avond.
terug

Het Ibiza van het Noorden