Geluk..en de rol van de omgeving

- 11 May 2016 door Edwin Timmers -

Geluk zit in een klein hoekje. Deze uitspraak heb ik mijn moeder vaak horen doen, want ja, dat soort uitspraken doen moeders nou eenmaal, toch? Maar zoals in zoveel meer gezegdes van vroeger zit ook hier een kern van waarheid in. Geluk zit 'm in kleine dingen zou het ook best geweest kunnen zijn, en als ik erover nadenk is dat natuurlijk ook zo.
Ik geloof echt dat de omgeving een grote rol speelt in het geluk van mensen, of dat nou om je werknemers of gasten gaat. Een gelukkige werknemer is productiever, een gelukkige gast blijft langer. Beide resulteren in meer omzet. Om nog maar niet te spreken van jouw geluk als horeca ondernemer als je dit voor mekaar krijgt. Een echte win win situatie zou je zeggen.

Een prettige omgeving is iets waaraan je moet werken, een leuk sfeervol interieur ontstaat niet zomaar vanzelf. Heb jezelf niet de expertise om iets bijzonders van je interieur te maken, dan zou ik willen adviseren om te investeren in iemand die je kan helpen met goede ideeën. Alles begint tenslotte met een goed idee.

Heb je helder wat je wilt, dan komt het tweede aspect, de uitvoering. Wellicht kan je interieur-architect of ontwerper je ook helpen bij de uitvoering of begeleiding. Laat dan ook nooit zomaar iemand wat timmeren omdat hij of zij toevallig de carport van je schoonouders ook gemaakt heeft. Een goed horeca interieur bouwen is namelijk een vak op zich. Er zijn legio zaken waarmee je rekening moet houden. De hoogte van de bar bijvoorbeeld. Weet jij hoe hoog deze standaard moet zijn? of van een tafel, vraag het elke willekeurige gast en hij zal doorgaans ongeveer een meter antwoorden.
Het juiste antwoord is overigens 75 cm.

Bel me gerust voor een gratis inspiratiegesprek;
073-5325216 Fijne avond.
terug

een vak op zich