Gewoon keihard doorbikkelen

- 19 September 2016 door Edwin Timmers -

Na zo'n kleine 25 jaar in het buitengebied gewoond te hebben, vonden mijn vrouw en ik het tijd om te verkassen. De uitdaging op onze oude locatie was in de loop der jaren steeds minder geworden en dus zetten we weloverwogen ons huis te koop. We hielden er voorzichtig rekening mee dat er een termijn van zo'n 2 jaar zou kunnen verstrijken tot onze duurzaam verbouwde woonboerderij verkocht zou zijn, daar stemden we dan ook onze planning op af. Niet dus! Binnen 6 weken was de verkoop een feit en na enkele maanden van ontbindende termijnen was de deal werkelijk done. BAM!
Even slikken misschien, niet zozeer door de snelheid van de verkoop, maar meer om het feit dat we nog niet echt een idee hadden waar we naar toe zouden gaan. Zodoende begon enkele maanden geleden pas onze zoektocht naar een nieuwe locatie. Het eerste huis waar we gingen kijken betrof een kleine woning aan de rand van een natuurgebied. Het huisje zelf deed gezellig en knus aan, de tuin was overweldigend. Voor de aardige oude kunstenares die er meer dan 50 jaar had gewoond was de ruimte inmiddels teveel van het goede en zodoende had ze haar woning al een poosje in de verkoop. Als we dit eens zouden kunnen kopen.

Om een lang verhaal kort te maken, na enig onderhandelen werden we het eens met deze mevrouw en sinds een paar weken zijn we dan ook de trotse eigenaars van nummer 13. Zoals gezegd was het huisje gezellig, maar enigszins gedateerd, bovendien willen we graag een duurzaam gebouwd huis, dus maakte ik tijdens de zomervakantie een ontwerp voor onze woning en de inrichting van het atelier. De voormalig eigenares liet namelijk een fraai atelier achter waar ik een knappe 'tijdelijke' woning in bedacht heb. Zo'n 3 weken geleden starten we met bouwen en dit weekend verhuisden we met vereende krachten al onze inboedel en interieur van nummer 4 naar nummer 13.

Van een blog schrijven komt het er dan even niet echt van, we moesten even alle zeilen bijzetten om onze krappe planning te halen, maar met hulp van onze vertrouwde onderaannemers en relaties wisten we het klaar te spelen. Met een door hergebruik, volledig duurzaam ingerichte en bovenal sfeervolle woonruimte van zo'n 70 M2 als resultaat. En ja, het was even flink doorbijten, want als je op 4 aan het inpakken bent, op 13 aan het bouwen en op 9 je business draaiende moet houden zul je prioriteiten moeten stellen. Even een onregelmatige blog, maar wel weer een ervaring rijker. Bedankt jongens en meisjes voor alle hulp en inspiratie. Wil of moet je nou ook verkassen en heb je behoefte aan creatieve input, neem dan vrijblijvend contact met me op voor een afspraak. Fijne avond.
terug

soms

moet je

prioriteiten

stellen