Gewoon omdat het mooi is

- 06 June 2016 door Edwin Timmers -

Vandaag weer zo'n doordenkertje, gewoon omdat het mooi is. Tja, mijn moeder zei vroeger altijd; 'Van een knappe tafel kunde nie ete!' en hoe langer ik erover nadenk hoe meer dat ze daar gelijk in blijkt te krijgen. Met andere woorden, wat je ook doet, onderneemt of verlangt, probeer verder te kijken dan je neus lang is. Alleen mooi is vaak oppervlakkig en trendgevoelig. Wil je duurzaam bouwen, duurzaam inrichten of je bedrijf op een duurzame manier runnen, dan is het dus verstandig om de diepte in te gaan en niet te kiezen voor alleen maar mooi.
Overigens gaan mooi en diepgang prima samen hoor. Het zijn de korte termijndenkers die het tegendeel beweren. Persoonlijk durf ik te rustig te stellen dat juist een ontwerp, interieur of inrichting waarover is nagedacht mooier is, omdat het een verhaal verteld. Gewoon mooi is dan ook een flinterdunne motivatie om te besluiten wel of niet iets aan te schaffen. Het is ook niet meer van deze tijd om als ondernemer het risico te nemen volgend jaar weer achter de feiten aan te lopen.

Ben je van plan om iets nieuws te starten, je interieur te verbouwen of een nieuwe inrichting aan te schaffen. Als ik je 1 goede raad mag geven, dan is het wel om er goed over na te denken. Investeer in een goed idee, het is helemaal niet gek om te zorgen dat je plannen duidelijk in kaart worden gebracht. Een goed uitgewerkt idee geeft je houvast en kan voor jezelf, maar ook voor je personeel een mooie leidraad zijn om een gezamenlijk doel te bereiken.

Van een Knappe tafel kunde nie ete! Ik heb het mijn moeder meerdere malen lachend horen zeggen. Het spreekwoord meestal doelend op vriendinnetjes zonder diepgang en iets te veel make-up, die zichzelf te goed vonden om de handen uit de mouwen te steken. Vandaag, meer dan 40 jaar later een mooie metafoor voor deze blog. Alleen maar mooi is dus niet goed genoeg, ga daarom voor diepgang, voor verhalen, authenticiteit en karakter. Daarmee loods je jouw bedrijf de nieuwe tijd binnen. Veel succes en inspiratie. Wil je trouwens eens een uurtje brainstormen over wat die verhalen voor jouw bedrijf zouden kunnen betekenen. Neem dan vrijblijvend contact met me op. Fijne avond.
terug

Van een Knappe tafel kunde nie ete!