Groen moet je echt doen

- 13 May 2016 door Edwin Timmers -

In mijn vorige blog schreef ik dat het belangrijk is als onderneming om onderscheidend te zijn. Dat geldt voor de horeca, maar ook voor winkel retail bedrijven. Zelfs voor kantoren is het belangrijk om meer op interieur-gebied te bieden te hebben dan alleen kale ruimtes waar je mensen hun werk doen. Op wat voor een manier je dat onderscheidende vermogen krijgt is minder van belang, als je het maar doet. Het inzetten van groen is een prima manier om snel tot een aangename sfeer te komen
Wil je jouw inrichting gewoon iets extra's geven, of heb je geen direct budget voorhanden om een heuse interieur-verbouwing aan te gaan, dan is de volgende tip zeker iets om eens over na te denken.
Goed uitgekozen planten of bloemen doet het uitstekend in een horeca bedrijf, maar ook op kantoren, ja zelfs in winkels is het een verrijking van je interieur. Een mooie plant, denk bijvoorbeeld aan een bananenplant met een prachtig groot blad, is een geweldige room-devider. Mooie grassoorten zorgen voor een leuk grafisch effect en hebben een frisse uitstraling. Cactussen zijn erg fraai en gemakkelijk te onderhouden.

Planten zijn zodoende een dankbare interieur decoratie, het is wel de kunst om ze in leven te houden. Daar zijn allerlei foefjes en hulpmiddelen voor in de handel. Daglicht en voldoende water zijn wel zo'n beetje de belangrijkste basiselementen die je nodig hebt. Is je zaak wat aan de donkere kant, koop dan wat daglicht lampen, die je buiten de openingstijden laat branden. Ze zijn in LED verkrijgbaar en kunnen dus energiezuinig geïnstalleerd worden. De juiste hoeveelheid water kun je prima regelen door een simpele indicator in de potgrond te steken. Bij elk tuincentrum verkrijgbaar.

Mocht je het niet zien zitten om levend groen in je interieur te verwerken, dan is er een prima alternatief. Je moet er wel wat dieper voor in de beurs, maar als je het goed aanpakt is hoogwaardig kunstgroen een goede investering. Peter van Son maakt bijvoorbeeld niet van echt te onderscheiden bomen, hagen, planten en bloemstukken speciaal voor project interieur toepassingen.
Ga je voor kunst, kies dan ook voor een echte kunstenaar op dit gebied zodat je de plank niet misslaat.
Heb je behoefte aan meer dan alleen groenadvies voor je interieur. Bel me dan voor een vrijblijvende afspraak.
073-5325216
terug

decoratie